SAMO ON JE USPIO

Proganja ga tenisko čudo: Ne želim više biti jedini!

20.05.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Jedna od najvećih priča Roland Garrosa u posljednjih deset godina je jedini poraz Rafaela Nadala, a čovjek kojem je to uspjelo je Robin Söderling koji se po tko zna koji put morao osvrnuti na malo čudo iz 2009.

Nadal je osvojio devet French Opena od 2005. kada je prvi put nastupio. Omjer na pariškoj zemlji mu je od tada nevjerojatnih 66-1. Jedini koji je srušio Španjolca u Roland Garrosu je Robin Söderling u osmini finala 2009. Šveđanin je te godine stigao do finala gdje je bio bolji Roger Federer.

'To govori puno više o Rafi nego o meni, takvo nešto se više neće ponoviti, ne u 100 godina', pričao je Söderling za Daily Telegraph te priznao da ga to proganja:

'Dobro je biti jedini, ali svi me pitaju samo za taj meč. Ja sam uistinu ponosan na druge stvari u karijeri, bio sam u TOP 5, dva puta igrao finale Grand Slama. Čak sam ponosniji na finale French Opena 2010. (poraz baš od Nadala) nego godinu ranije. I zato je možda bolje da Rafa izgubi pa će me svi prestati pitati o tome.'

Prema Šveđaninu, Nadal ove godine nije glavni favorit.

'Prvi put nakon dugo vremena nije. Naravno da će ga biti teško pobijediti u Roland Garrosu u pet setova, ali ne biH se iznenadio kada bi se to dogodilo.'

Čudo u Parizu iz 2009.