za svaku pohvalu

Prije dva tjedna pobijedio je koronavirus, a sada je klubu u kojem je započeo karijeru dao milijune eura kako bi ga spasio bankrota

30.04.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Belgijski nogometni reprezentativac Marouane Fellaini (32) odlučio je posuditi tri milijuna eura svom matičnom klubu Standardu iz Liegea koji se nalazi u financijskim problemima uzrokovanim prekidom natjecanja zbog pandemije koronavirusa

Marouane Fellaini (32), trenutačno igrač kineskog Shandong Lunenga, ovim se potezom pridružio kolegi Axelu Witselu koji je nedavno postao vlasnik 45 posto Standardova stadiona, koji bi se u skoro vrijeme morao obnoviti.

Za Fellainija su ovo prilično teški dani s obzirom na to da je prije petnaestak dana otpušten iz bolnice nakon što mu je dijagnosticirana zaraza koronavirusom. No, belgijski se reprezentativac sjajno oporavio i ne bi smio osjećati nikakve posljedice. U međuvremenu je bivši igrač Manchester Uniteda, kojeg ćemo pamtiti po specifičnoj frizuri, odlučio 'uskočiti' i pomoći svom prvom klubu - Standardu iz Liegea.

Naime, početkom travnja Belgijski nogometni savez je Standardu uskratio profesionalnu licencu zbog financijskih problema pa klubu koji je deset puta osvajao naslov prvaka Belgije prijeti izbacivanje u amatersku ligu.

Zato je Fellaini klubu odlučio posuditi tri milijuna eura, a to bi - uz sličnu financijsku pomoć još nekih bivših igrača - trebalo biti dovoljno da se belgijski velikan izvuče iz financijskih problema. U Standardu sada vjeruju kako će u žalbenom postupku ipak dobiti licencu i tako se spasiti bankrota i 'potonuća' u amaterski rang.