UPITAN NASTUP U PARIZU

Preokret u stavu paraolimpijskog odbora o Rusima i Bjelorusima?!

27.11.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Iako je već potvrđena odluka o nastupu ruskih i bjeloruskih sportaša na Paraolimpijskim igrama iduće godine u Parizu, Europski paraolimpijski odbori najavili su izvanredni sastanak za ožujak iduće godine na kojem će još jednom raspravljati o ovoj temi, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.

Pojedini paraolimpijski odbori u Europi traže da se još jednom provjeri uvjete pod kojima je potvrđeno sudjelovanje Rusije i Bjelorusije na kongresu u Bahreinu u rujnu, te što su navedeni odbori obećali nekim zemljama za svoj glas.

U Njemačkoj tvrde da su se uz glasine sada pojavili i pisani i fotografski dokazi o nepravilnostima, što se mora temeljito provjeriti i odlučiti na izvanrednom kongresu.

U vezi s ratom u Ukrajini, škakljiva je i odluka da Rusi i Bjelorusi nastupe pod neutralnom zastavom.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

U Europi također najavljuju da je potrebno provjeriti dopinške testove koji su obavljeni u obje zemlje, budući da sportaši obiju zemalja nisu dugo nastupali na međunarodnim natjecanjima i nisu bili testirani.