SADA SVI ČEKAJU...

Preokret na pomolu; Tina Maze digla na noge cijelu Sloveniju

06.01.2017 u 18:40

Bionic
Reading

Tina Maze je opet u središtu pozornosti, a njezine izjave iznenadile su skijaški svijet. Slovenka možda ne ide u mirovinu

Posljednjih tjedana Tina Maze je bila jedna od glavnih tema u slovenskim medijima, ali ne zbog sportskih razloga. Sporan je bio njezin oproštajni nastup na utrci u Mariboru ovaj vikend. Slovenski skijaški savez ju je optužio da je zahtijevala novac (90 tisuća eura). Digla se bura koja se nije stišala, bio je to ružan verbalni sukob u kojem je dvostruka olimpijska pobjednica jasno dala do znanja da je povrijeđena.

No u cijeloj toj priči oko umirovljenja najbolje slovenske skijašice sprema se nevjerojatan preokret, a to je nagovijestila sama Tina. Izgleda kako bi se mogla vratiti profesionalnom skijanju.

'U ljudskoj prirodi je da se mijenja mišljenje. Uvijek ga možemo promijeniti. Moje tijelo sigurno nije u mogućnosti da se natječe sljedećih deset godina, ali možda bi moglo još dvije', rekla je 33-godišnja Slovenka koja je 2013. osvojila Svjetski kup.

Maze je propustila sezonu 2015/16., u listopadu prošle godine navijestila je kraj, a posljednja njezina utrka trebala je biti u subotu u Mariboru, ali...

'Svi čekaju moju odluku. Postoje mnogi faktori koje morate uzeti u obzir. Ne ovisi sve o meni', rekla je Maze koja je priznala kako je zanimaju Olimpijske igre u južnokorejskom gradu Pyeongchangu 2018.

Ni njezin životni partner te trener Andrea Massi ne zna odgovor na pitanje hoće li Maze nastaviti sa skijanjem.

'Ona će odlučiti hoće li utrka u Mariboru biti njezina posljednja ili ne,' kratak je bio Massi.