AJMO, 'KAUBOJI'

Predviđanje: Hrvatska osvaja svjetsko zlato!

11.01.2011 u 17:15

Bionic
Reading

Hrvatska će se rukometna reprezentacija nakon osam godina ponovno popeti na svjetski tron, predviđaju strani mediji. Balić i društvo po mnogima su najveći favoriti za zlato. Veći i od aktualnih prvaka Francuza

Rukometni portal Handball-planet.com poigrao se predviđanja predstojećeg Svjetskog rukometnog prvenstva što uskoro započinje u Švedskoj. Njihova predviđanja su obično vrlo točna jer su na prošlom Euru pogodili tri od četiri polufinalista i također predvidjeli prvaka. Sada su se također poigrali proroka i po njima će Hrvatska osvojiti zlato. Evo njihova predviđanja.

Osvajači medalja
1. Hrvatska – s odličnim rezultatima koje postižu klubovi, ali i reprezentacija, ako ne bude velikih problema s ozljedama, Hrvatska je na dobrom putu da ponovi Portugal 2003. i osvoji zlato.
2. Francuska – ozljede Gillea i Narcissea veliki su problem za Francuze. Nemaju prave zamjene za Fernandeza i Karabatića u prvenstvu koje će biti dugo. Zato ne vjerujemo da će osvojiti prvo mjesto.
3. Španjolska – vrijeme je za njihov povratak na vrh. Svjetski prvaci iz 2005. s Riverom na klupi spremni su za velike stvari. Imaju iskusne igrače i uz možda lakši ždrijeb mogu u borbu za medalju.

Ostali:
4. Poljska – imaju veliku generaciju, no i dalje im nešto nedostaje da postanu pobjednici. Na prvenstvu će se vidjeti da imaju kvalitetu, no vjerojatno će biti poraženi u najvažnijim utakmicama.
5. Švedska – domaćini prvenstva nemaju kvalitetu za polufinale, ali će biti na granici. Uz podršku navijača i možda malo pomoći od sudaca, mogli bi napokon doći među pet najboljih.
6. Island – najvažniji meč koji bi im mogao osigurati polufinale jest onaj protiv Španjolske. No, mislimo da su Španjolci ipak jači, ali nikad se s Islanđanima ne zna.
7. Danska – gubitak Hvidta, Jorgensena i Knudsena itekako će se vidjeti na njihovoj igri. Teško da mogu nešto napraviti.
8. Norveška – iako oni misle da imaju kvalitetu za ulazak u polufinale, to nije baš tako. No, i dalje su neugodni i vjerojatno će raditi dosta problema favoritima.
9. Srbija – ima vrhunske individualce, ali nisu kompaktni kao tim. Srbija je momčad koja može pobijediti svakoga, no najveći im je problem što nemaju iskustva ni kontinuitet na velikim natjecanjima.
10. Mađarska – Mađari imaju momčad za ulazak u drugi krug, ali ništa više od stoga. Mogu igrati na visokom nivou, ali ne sve utakmice.
11. Njemačka – prosječna momčad s velikim ambicijama. No, to je normalno kada se zna kakvu popularnost rukomet ima u Njemačkoj. Nemaju vrhunske igrače i igraju previše dosadno da bi bili optimistični glede njihovog dobrog rezultata.
12. Južna Koreja – na turniru u Bercyju pokazali su da mogu igrati protiv europskih momčadi.