ex yu legenda

Predrag Mijatović je protiv sankcija sportašima: Nas su 1992. izbacili s Europskog prvenstva kao da smo smeće

15.03.2022 u 17:21

Bionic
Reading

Mnogi sportaši, bivši i sadašnji, daju izjave o ratnim zbivanjima u Ukrajini. Tako je i proslavljeni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović u intervjuu za beIN Sports prokomentirao rat i njegove posljedice na sport

'Posljednjih dana često razmišljam o devedesetim godinama, posebno o 1999. kada je NATO dva i pol mjeseca bombardirao Beograd, Podgoricu i mnoge druge gradove u Crnoj Gori. Protiv svake sam vrste konflikta i protiv rata, ali postoje neke stvari koje tada nisam razumio, a ni sada ih ne razumijem. Zbog čega sportaše trebaju trpjeti sankcije? Sport je nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost da se natječe? Samo zbog toga jer su političari donijeli loše odluke', pita se Mijatović.

Osvrnuo i na sankcije koje su sportaši iz Srbije i Crne Gore imali početkom devedesetih.

'Zbog sukoba u mojoj državi nismo mogli nastupiti na Europskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a oni su nas izbacili kao da smo smeće.'

Prisjetio se i situacije kada u jeku rata u Hrvatskoj, posjetio članove hrvatske nogometne reprezentacije koji su igrali prijateljsku utakmicu u Španjolskoj.

'S Davorom Šukerom i Robertom Prosinečkim sam igrao, osvojili smo Svjetsko prvenstvo za mlade u Čileu i sada bi neki političari u mojoj državi htjeli da se ja ne družim s njima i još kažu da sam izdajnik jer sam ih posjetio', zaključio je Mijatović.