jedan od najboljih

Pravda je na našoj strani, Hrvatska ne gubi kad nam sudi Srećko

09.10.2017 u 14:20

Bionic
Reading

Večerašnju utakmicu (20.45 sati) između Ukrajine i Hrvatske sudit će Felix Brych, 42-godišnji Nijemac spada u skupinu elitnih sudaca. Do sada je hrvatskoj reprezentaciji donosio, kako mu i ime kaže - sreću

Felix Brych do sada je sudio tri utakmice hrvatske reprezentacije. U dvije su naši nogometaši slavili, jednom su remizirali. Felix, ili prevedeno Srećko, sudio nam je 2009. godine utakmicu u Minsku s Bjelorusijom u kvalifikacijama za SP. Olić je tada zabio dva gola, a Eduardo jedan za pobjedu 3:1. Igrače koji su tada igrali, a sada su s reprezentacijom u Kijevu, predvodi Luka Modrić, a tu su i Mandžukić, Rakitić i Lovren.

Sudio nam je Brych i utakmicu s Turskom 2011. godine. u kvalifikacijama za EP. Svi se rado prisjetimo te večeri u Istanbulu. Bilo je 3:0 za Hrvatsku, zabili su Olić, Mandžo i Ćorluka. Tada je Brych u dresu hrvatske reprezentacije upoznao i Subašića, Vidu i Perišića.

  • +11
Felix Brych Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prava poslastica za našeg Srećka, tj. Felixa, bila je utakmica Hrvatske i Srbije u rujnu 2013. godine. Završilo je 1:1, a Josip Šimunić je pocrvenio nakon starta na Sulejmaniju. 

Znači, barem što se reprezentacije tiče, Felix Brych nam je donosio sreću. Čovjek je inače doktor prava, da vas ne zbuni ono dr. ispred njegova imena. Suđenjem se bavi od 1999. godine, a ovo mu je definitivno godina za pamćenje. Naime, sudio je finale Lige prvaka u Cardiffu. Real Madrid s Lukom Modrićem bio je uspješniji od Juventusa s Marijem Mandžukićem, ali Mandžin gol sigurno mu je ostao u sjećanju. Onakva se majstorija ne vide tako često.

Sudio je Brych i Ukrajincima, ali samo jednom. Još tamo 2008. godine, pobijedili su Kazahstan 3:1, a jedan od golova zabio je današnji izbornik Andrij Ševčenko.