dramatični trenuci

Poznato je stanje nesretnog napadača Slaven Belupa: Dobio je jaki udarac u glavu...

26.08.2023 u 11:36

Bionic
Reading

Gorica i Slaven Belupo odigrali su 2:2 u prvoj utakmici 6. kola SuperSport HNL-a, no utakmicu je obilježila teška ozljeda napadača 'farmaceuta' Dilana Ortiza koji je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu

Igrala se tek 20. minuta utakmice, a Dilan Ortiz i Krešimir Krizmanić našli su se u skoku za jednu loptu na sredini terena. Čini se kako je Krizmanić nenamjerno laktom udario Ortiza. Napadač Slaven Belupa u tom je duelu izvukao deblji kraj, samo se primio za glavu i srušio na travnjak.

Kolumbijski je nogometaš ostao bez svijesti. Igrači su odmah reagirali, okrenuli su ga na bok, stigla je liječnička služba i Hitna pomoć. Ortiz je potom na nosilima iznesen s terena i odvezen vozilom Hitne pomoći na dodatne pretrage u bolnicu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ohrabrujuće je to da se Ortiz u tim trenucima pridigao na nosilima, kao da se pribrao nakon početnog šoka, no liječnici nisu željeli ništa riskirati jer je ipak dobio neugodan udarac u glavu.

Nakon susreta je trener Slaven Belupa Ricardo Moniz otkrio u kakvom je stanju nesretni Ortiz.

  • +5
Dilan Ortiz; Gorica - Slaven Belupo, intervencija Hitne pomoći Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ortiz je dobio jaki udarac u glavu, ali se vratio na stadion i ide doma s nama. Možda je blagi potres mozga i sigurno ga neće biti sljedeća dva tjedna na treninzima', kazao je Moniz te se osvrnuo i na susret s Goricom:

'Treći put zaredom 2:2, ali ni jedna od tih utakmica nije bila ista. Prelako primamo golove, a ovaj put nas je uništio Ndockyt, koji je sjajan igrač. Bitno je da smo se vratili, zabili dva gola i ovaj osvojeni bod veliki nam je poticaj za dalje. Stalno govorim da su ovdje utakmice 50-50, a vjerujem da ćemo biti bolji.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Susret je prokomentirao i privremeni trener Gorice Mensur Mujdža.

'Ako se vratimo dvije utakmice unazad, nismo zabili gol u njima, teško smo stvarali i ulazili u šanse. Danas je bilo dosta prilika, došli smo do dva zaslužena gola, ali smo ih definitivno olako prosuli. Dvije dekoncentracije, jedna iz prekida i jedna odbijena lopta na 16 metara koju nismo dobro ispratili. Na kraju smo ostali bez pobjede...', kazao je Mujdža i dodao:

  • +19
Gorica - Slaven Belupo, SuperSport HNL, 25.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Nedostajalo nam je malo svježine, ali smo uspjeli postići dva gola i stvoriti još šansi, ali nažalost primili smo dva gola koja nismo smjeli. U konačnici moramo se zadovoljiti bodom, iako smo bili bliže pobjedi. Što se tiče mene i Marka Krnjića, mi smo uvijek na raspolaganju klubu, a predsjednik i sportski direktor odlučuju tko će biti novi trener.'

Standings provided by Sofascore