I BODOVI IDU...

Poznato je kako su u Fifinom izboru za nogometaša i trenera godine glasali Luka Modrić i Zlatko Dalić; slažete li se s njima?

17.12.2020 u 22:04

Bionic
Reading

Poljski napadač Robert Lewandowski (32) proglašen je najboljim nogometašem svijeta za 2020. godinu u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a poznato je kako su u cijenjenom izboru glasali kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić

Glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari, te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Premda su mu konkurenti bila dvojica najboljih igrača 21. stoljeća, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve (prvenstvo, Kup, Liga prvaka) i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka.

U sezoni 2019/2020 Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija. Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

  • +3
Bayern - RB Leipzig, Bundesliga, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Alexander Hassenstein / POOL

Poznato je kako je za nagradu The Best u konkurenciji najboljeg nogometaša glasovao kapetan Vatrenih Luka Modrić: 1. Robert Lewandowski, 2. Sergio Ramos, 3. Mohamed Salah, a u konkurenciji trenera veznjak Reala je glasove rasporedio na sljedeći način: 1. Hans-Dieter Flick, 2. Zinedine Zidane, 3. Jurgen Klopp.

Naš izbornik Zlatko Dalić je također imao Poljaka na prvom mjestu: 1. Robert Lewandowski, 2. Mohamed Salah, 3. Kylian Mbappe, dok se kod trenera odlučio na sljedeći poredak: 1. Hans-Dieter Flick, 2. Jurgen Klopp, 3. Zinedine Zidane.

'Nevjerojatno je osvojiti nagradu ispred Ronalda i Messija. Ponosan sam i sretan. Ovo je sjajan dan za mene, a također i za moj klub i kolege', rekao je Lewandowski.