WIMBLEDON

Poznata oba polufinalna para u ženskoj konkurenciji

02.07.2013 u 19:44

Bionic
Reading

Jedan polufinalni par tenisačica u Wimbledonu je poznat. Za finale će igrati Njemica Sabine Lisicki i Poljakinja Agnieszka Radwanska, koja je prošle godine igrala finale i izgubila ga protiv Serene Williams

Radwanska je pobijedila Kineskinju Na Li 7:6(5), 4:6, 6:2 u meču koji je prekidan u dva navrata zbog kiše. Drugi put je i središnji teren zatvoren krovom, u trenutku kada je Radwanska početkom trećeg seta imala break prednosti.

Po povratku je Poljakinja vrlo brzo došla do 5:1 i tada je krenula najveća borba. Na Li je dobila svoj gem za 5:2, a tada je prvo propuštala break-prilike za 5:3. No, istovremeno je spašavala i meč-lopte, spasila ih je čak sedam, ali osmu nije uspjela i poljska se tenisačica plasirala u polufinale.

Na Li je propustila veliku priliku u prvom setu, kada nije uspjela materijalizirati niti jednu od četiri set-lopte. Nakon svega je došla do 5:4 u tie-breaku i dva servisa, ali je izgubila tri poena zaredom.

U drugoj dionici je bolje startala Radwanska koja je imala break prednosti, ali je Kineskinja sve nadoknadila, izjednačila na 1:1 u setovima, ali je i ostala bez prave igre u trećem setu.
Nakon što su Agnieszka Radwanska i Sabine Lisicki izborile vlastiti polufinalni ogled u Wimbledonu, saznali smo i drugi polufinalni par. Čine ga Marion Bartoli i Kirsten Flipkens.

'Jučer je bio strašan meč, ali znala sam da mi ta pobjeda protiv Serene neće udariti u glavu. Baš me zanimalo kako ću reagirati i koliko ću bit hladna. I bilo je dobro', rekla je Lisicki i nastavila:

'Ne, ne mogu govoriti da sam baš osjećala pritisak. Odlučila sam izaći na teren i igrati kako znam. Potpuno fokusirana samo na ono što radim. Imala sam pomoć zadnjih godina, jer sam ovdje igrala i prije dvije godine polufinale. Značilo mi je to, dalo mi je sigurnost i mirnoću kada je trebalo', završila je Lisicki.

Iznenađenje je napravila 20. nositeljica, belgijska tenisačica Kirsten Flipkens, koja je sa 4:6, 6:3, 6:4 pobijedila Čehinju Petru Kvitovu, tenisačicu koja je slavila na londonskoj travi prije dvije godine.

Iako Flipkens cijelu ovu godinu igra vrlo dobro očekivalo se da neće pronaći obrambenu taktiku za napade kršne Čehinje. No, Kvitova je još i pogađala tijekom prvog seta, a potom je upala u seriju velikih oscilacija i na kraju izgubila. Kod 4:4 u trećem setu Flipkens je izborila prvu break-loptu u tom setu, a na nju je Čehinja vrlo loše odigrala i relativno laganu loptu izbacila debelo u aut. Potom je Flipkens rutinski odservirala za najveći uspjeh u karijeri.

Treba reći da je kroz cijeli meč Flipkens imala samo pet neforsiranih pogrešaka!

U polufinalu je čeka Bartoli koja je sa 6:4, 7:5 pobijedila Amerikaku Sloane Stephens. Kiša je taj meč na dulje prekinula kod 5:4 za Bartoli u prvom setu. Po povratku na teren Bartoli je napravila break, uzela set, a potom je krenuo posve drugačiji meč u odnosu na prvu dionicu kada su servis-igračice čvrsto držale svoj servis.

Naime, u drugom je setu do 5:4 za Francuskinju samo Bartoli u jednom navratu osvojila svoj servis-gem. Kod 5:4 je i Stephens uspjela u tome, ali joj je to malo značilo jer je potom izgubila dva gema u nizu i tako se oprostila od Wimbledona.

Bartoli je meč dobila sa samo šest izravnih poena!

Wimbledon, četvrtfinale:

Flipkens (20) - Kvitova (8) 4:6, 6:3, 6:4
Bartoli (15) - Stephens (17) 6:4, 7:5
A. Radwanska (4) - Na Li (6) 7:6(5), 4:6, 6:2
Lisicki (23) - Kanepi 6:3, 6:3