REGIONALNI RUKOMET

Poznat i drugi potencijalni protivnik Hrvata u finalu rukometne SEHA lige, Bjelorusi ipak ne dolaze u Zadar

26.08.2022 u 08:20

Bionic
Reading

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici rukometne SEHA lige rukometaši makedonskog Eurofarm Pelistera su pred svojim navijačima u Bitoli svladali bjeloruski Meškov Brest sa 27-26, ali tek u raspucavanju sa sedam metara

U posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici rukometne SEHA lige rukometaši makedonskog Eurofarm Pelistera su pred svojim navijačima u Bitoli svladali bjeloruski Meškov Brest sa 27-26, ali tek u raspucavanju sa sedam metara.

Nakon osnovnih 60 minuta rezultat je bio 23-23, a izjednačujući pogodak za bjelorusku momčad u posljednjoj sekundi dvoboja postigao je Darko Stevanović.

U raspucavanju su za domaće bila precizna četvorica izvođača, a kod Bjelorusa sedmerac nisu uspjeli realizirati Kuran i Aljohin.

Eurofarm Pelister se tako prvi put u povijesti plasirao na završni turnir četiri najbolje momčadi SEHA lige i u polufinalu, koje je na rasporedu 2. rujna u Zadru, makedonska momčad će igrati protiv mađarskog Telekom Veszprema. Istog dana će o drugom sudioniku finala odlučivati dva najbolja hrvatska kluba PPD Zagreb i našički Nexe.

Prvo polufinale će započeti u 18 sati, a drugo u 20.30 sati.

Poraženi polufinalisti će u nedjelju, 4. rujna, igrati utakmicu za treće mjesto od 16.30 sati, a o pobjedniku SEHA lige će se odlučivati od 19 sati.