ADUT ZA WIMBLEDON

Povratak legende u stožer Andyja Murraya

12.06.2016 u 14:49

Bionic
Reading

Drugi tenisač svijeta Andy Murray sljedećeg tjedna će nastupiti na turniru u Queen's Clubu ponovno pod trenerskim vodstvom Ivana Lendla, s kojim je surađivao od 2012. do 2014. godine te u tom razdoblju osvojio Grand Slam naslove u Wimbledonu i na US Openu, uz olimpijsko zlato na Igrama u Londonu

'Ivan je izrazito predan i zna što je potrebno za pobjedu na najvećim turnirima. Uspješno smo surađivali dvije godine. Veselim se što se Ivan ponovno pridružuje mojoj ekipi i što će mi pomagati u ostvarivanju mojih ciljeva,' izjavio je Murray u priopćenju za medije.

Najbolji britanski tenisač i prvi koji je nakon 77 sušnih godina uspio postati domaćim pobjednikom u Wimbledonu, uoči turnira u Roland Garrosu prekinuo je suradnju s Francuskinjom Amelie Mauresmo, ali nikada nije raskinuo veze s Lendlom, što je legendarni češki tenisač i potvrdio.

'Uživao sam radeći s Andyjem u prošlosti. Ostali smo cijelo vrijeme u kontaktu i vjerujem da će biti zabavno ponovno biti dijelom njegove ekipe,' rekao je 56-godišnji Lendl uz kojeg će u trenerskoj ulozi biti i bivši britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Delgado.

Lendlov glavni zadatak će biti Murrayja pretvoriti u pobjednika na Grand Slam turnirima, a glavna prepreka Škotu na tom putu bit će Novak Đoković, koji ga je pobijedio u oba velika finala ove sezone.