LINIJA BEOGRAD - RIO

Povratak legende? Spasonosno rješenje hrvatskog izbornika

10.11.2015 u 09:52

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doživjela je težak udarac uoći EP-a u Beogradu i Igara u Riju, no izbornik Tucak pronašao je adut koji bi mogao sanirati tešku situaciju

Izostanak Nikše Dobuda nemoguće je pokriti na centarskim pozicijama. Hrvatska bi s njim u sastavu svakako bila izgledniji kandidat za medalje i zlato, no morat će bez njega i čini se da je pronađeno spasonosno rješenje.

Uz Luku Lončara koji se istesao u sjajnog sidruna i Frana Paškvalina koji se muči s ozljedom, izbornik Tucak zvat će Igora Hinića. Uskoro 40-godišnja legenda nije tri godine u kadru reprezentacije, no uspješno nastupa u Turskoj i više je nego provjereno rješenje. Ukoliko se odluči na povratak i izbpori nastup u Riju - bit će mu to šesti olimpijski nastup veličanstvene karijere.

Ne želim još ništa govoriti, pričekajte dva dana molim vas,' rekao je za tportal.hr u telefonskom razgovoru Igor Hinić, dok izbornik Tucak objašnjava svoj logičan izbor.


'Ono što Hinić sigurno može dati je ozbiljnost. Ne treba nam on biti nositelj, niti se to od njega očekuje. Treba nam za dvije, tri minute po četvrtini... Profesionalac je i svojom će nam pojavom dati posebnu koheziju u momčadi, posebno kada ga dočekaju neki od od suigrača s kojima je osvajao silne medalje kao što su Joković, Pavić i Burić,' prenosi germanijak.hr izjavu hrvatskog izbornika koji napominjue da se Hinića kao i svi suigrači mora izboriti za mjesto u sastavu. Počelo bi dvobojem s Rusijom, Svjetskom ligom, EP-om... Ako bude u redu, sve do olimpijskih igara. Njegovih šestih!

Hinić više nije u zenitu snage, ali je fantastičan centar