OKRŠAJ NA STADIONU

Potvrđen najiščekivaniji uzvrat u povijesti UFC-a

27.03.2012 u 09:30

Bionic
Reading

Ova godina prepuna je spektakularnih MMA mečeva, a jedan od onih koji su se najviše priželjkivali dobio je službenu potvrdu. Anderson Silva i Chael Sonnen drugi put će se sučeliti u kavezu, i to na UFC-u 147 (23. lipnja)

UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji Anderson Silva pokušat će i deseti put obraniti titulu, a s druge strane stajat će njegov stari znalac Chael Sonnen, kojeg je svladao i 7. kolovoza 2010.

U tom meču na UFC-u 117 Brazilac je dobivao batine četiri runde i Amerikanac je bio dominantan, ali je u posljednjoj rundi Anderson Silva izveo polugu i prisilio svojeg izazivača na predaju.

Sonnen se teško mirio s porazom te je nakon toga do danas tražio revanš, omalovažavao aktualnog prvaka te ga vrijeđao. Sada je napokon dobio priliku da svrgne kralja srednje kategorije.

Iz UFC-a su potvrdili da će najiščekivaniji uzvrat u povijesti slobodne borbe biti održan u Brazilu (UFC 147, 23. lipnja), i to po prvi put na nekom stadionu – nogometnoj areni Joao Havelange u Riju de Janieru.

Organizatori se nadaju da će oboriti rekord u posjetu, jer očekuju oko 80 tisuća ljudi na tribinama i na travnjaku uz oktogon iako je kapacitet stadiona 47 tisuća. Inače, najveća posjećenost jednog UFC-ovog turnira bila je na UFC-u 129 u Toronto Rogers Centru (2011), kada se okupilo 55.724 ljudi.

'Bit će to najveći sportski događaj godine, veći od NFL-a i NBA-a. UFC 147 će biti najveći. Cijeli svijet želi vidjeti borbu Silve i Sonnena. Prijenos će ići u više od 150 zemalja, na 22 jezika, u više od pola milijarde domova', poručio je predsjednik UFC-a Dana White.

Spomenimo da je potvrđeno da će se na UFC-u 147 dogoditi još jedan zanimljiv uzvrat. Brazilac Wanderlei Silva pokušat će se revanširati sunarodnjaku Vitoru Belfortu za poraz tehničkim nokautom iz davnih vremena (16. listopada 1998).

Sonnen je bio bolji, ali je Brazilac napravio preokret (6:32 u videu)