TUGA

Potresna nogometna priča; Argentina u suzama!

15.05.2015 u 16:13

Bionic
Reading

Emanuel Ortega (21), nogometaš argentinskog niželigaša San Martina, preminuo je u bolnici zbog ozljede glave koju je zadobio još prije deset dana na utakmici protiv Juventud Unide kada je udario u betonski zid

Tuga u Argentini. Mladi nogometaš Ortega izgubio je najvažniju utakmicu karijere. U susretu pete lige (4. Svibnja) nakon jednog duela udario je glavom u zid i zadobio dvostruki prijelom lubanje. Prevezen je u bolnicu, no u četvrtak je preminuo.

Argentinski nogometni savez (AFA) odlučio je zaustaviti prvenstva u svim ligama sljedeći vikend.

Ono što je šjoš više pokantno da je Ortega na neki način predvidio svoju tužnu sudbinu preko jednog komentara na Facebook profilu još prije tri godine.

'Možda nikad neću igrati nogomet kao profesionalac. Možda hoću, ali možda ostanem amater, ali kada trčim za sloptom, osjećam kao da bih mogao umrijeti. Kada mi noge kažu 'STANI'', moje srce kaže: 'NASTAVI''. Razlika između mene i profesionalaca je ta da kada se moje kopačke poderu, ja ih ne mijenjam, nego icijele noći čistim i lijepim ih da bi mogao opet igrati, jer to je ono što volim. Nogomet je moj život, ono nešto zbog čega zaboravljam na sve ostalo i za njega bi dao svoj život. Dan kada više neću moći igrati, će biti i kraj mog života', napisao je tada Ortega.

Užasan trenutak snimila je kamera