TONU KAO SJEKIRA

Potez očajnika ili revolucija? Brazilci hipnozom do spasa

08.10.2014 u 08:27

Bionic
Reading

Nogometaši Portuguese iz brazilskog Sao Paula lani su igrali prvoligaški nogomet dok su danas na poziciji koja vodi u treću ligu domaćina posljednjeg mundijala

Portuguesa je 1996. bila brazilski viceprvak, a prošle sezone izgubila je prvoligaški status. Ova sezona nije vratila optimizam u redove popularnog kluba i Portuguesa se suočava s osam utakmica u nizu bez pobjede.

Trenutno su u zoni ispadanja čak 11 bodova udaljeni od ostanka, a za popravak imaju još dva mjeseca. Osim standardnih metoda treninga iz kluba su objavili i kako su klupskom popisu zaposlenika dodali Olimara Tessera koji je u svojoj zemlji poznat po hipnozi.


'Znam za njegov rad i nisam želio propustiti dobar pokušaj da okrenemo situaciju u svoju korist. Njegov angažman bila je moja odluka i želim da radi s našom momčadi već uoči idućeg susreta,' preuzeo je odgovornost na sebe trener Portuguese Vagner Benazzi.

Nema sumnje da će zbog ovog nekonvencijalnog poteza postati metom pošalica u protivničkim taborima, ali tko zna... Ako se Tesserove metode pokažu uspješnima i na nogometnom polju, možda i velikani u potrazi za još boljim igrama zarone u svijet hipnoze.

Zadnji nastup Portuguesi je donio bod kod Sampaia. Za spas će im trebati serija pobjeda