NALIČJE USPJEHA

Posrnuli košarkaški velikan prodaje olimpijsko zlato...

31.07.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Četverostruki sudionik All-Star utakmica NBA lige, umirovljeni Vin Baker, na aukciju je stavio zlatnu medalju koju je kao dio američke košarkaške reprezentacije osvojio na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine

Uz početnu cijenu od 35.000 američkih dolara licitirat će se do 20. kolovoza. U tekstu do detalja opisanu medalju Baker je zaslužio sudjelujući u osam utakmica i jednako toliko pobjeda za reprezentaciju SAD-a prosjecima od osam poena i tri skoka po susretu. Uz suigrače poput Jasona Kidda, Kevina Garnetta, Alonza Mourninga, Vincea Cartera... Baker je do zlata stigao pobjedom u finalu protiv francuske reprezentacije.

U trinaest godina NBA karijere u dresu Milwaukeeja, Seattlea, Bostona, New Yorka, Houstona i Los Angeles Clippersa, Baker je bio član druge i treće najbolje petorke najjače košarkaške lige svijeta. Uzme li se u obzir samo plaća, zaradio je više od 97 milijuna američkih dolara.


Kako mu je karijera odmicala, tako se sve češće pisalo o njegovim problemima kojima kumuje alkohol, a po završetku karijere često se pisalo i o financijskim problemima u koje je zapao. Navodno je problem s alkoholom sada iza njega, onaj financijski, očito, još uvijek postoji.

'Kada zaradite 100 milijuna dolara, lako je zaboraviti na Boga. Kriv sam. Zaboravio sam na odlaske u crkvu nedjeljom, ali On me vratio pod svoju zaštitu,' izjavio je 42-godišnji Baker iza kojeg je turbulentno životno razdoblje čije posljedice još uvijek dolaze na naplatu.

Sretni pogodak Vina Bakera za pobjedu sa sirenom