VELIKI SEBASTIEN

Ponovo dokazao da je najbolji vozač svih vremena!

14.04.2014 u 00:09

Bionic
Reading

U svojem debitantskom nastupu u prestižnom WTCC natjecanju Sebastien Loeb ostvario je pobjedu i drugo mjesto te tako još jednom pokazao svoju svestranost i vozačku genijalnost…

Nakon reli umirovljenja, deveterostruki 40-godišnji prvak prošle je sezone srušio rekord opasnog Pikes Peaka te imao zapažene nastupe u FIA GT prvenstvu, a u 2014. godini nastupat će u svjetskom prvenstvu turističkih automobila, u koji se uključio Citroen.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i na pay-per-view servisu match.tportal.hr

Da će Loeb biti ozbiljan kandidat za naslov prvaka pokazao je već na prvoj utrci u marokanskom Marakešu. Naime, ostvario je drugo najbolje vrijeme na kvalifikacijama što mu je donijelo i drugo mjesto u nedjeljnoj prvoj utrci, iza kolege Jose Marije Lopeza.

U drugoj utrci Loeb je pokazao sve što zna. Startao je kao deveti, na početku utrke izbjegao masovni sudar da bi se zatim probio do samog vrha i upisao prvu pobjedu u natjecanju u kojem nema nikakvog iskustva.

'Ovo je više nego što sam očekivao, pobijediti s devete startne pozicije. Imao sam sreće što sam izbjegao sudare na startu. Jako sam forsirao i pobjeda je jako dobra za mene. Ovo je nevjerojatan trenutak,' izjavio je Sebastien Loeb nakon trijumfa.

Podsjetimo, sa svojih devet naslova WRC prvaka u nizu Sebastien Loeb postao je najuspješniji automobilist svih vremena. Nadmašio je time i MotoGP velikana Valentina Rossija koji ima osam svjetskih naslova te F1 legendu Michaela Schumachera koji ih ima sedam, pa ga većina stručnjaka smatra najboljim vozačem svih vremena.

Osim Loeba, Rossija i Schumachera, među najuspješnije vozače svih vremena još spadaju Giacomo Agostini, motociklist koji je u dvije klase došao do čak 15 naslova prvaka. Tu je i Tom Kristensen, deveterostruki pobjednik '24 sata Le Mansa' te Stephane Peterhansel, koji je kao motociklist i automobilist pobjeđivao na Reliju Dakar čak 11 puta.