6:1 NA STAMFORD BRIDGEU

Pogledajte uzaludnu golijadu 'bluesa'

06.12.2012 u 01:39

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja, aktualni pobjednici Lige prvaka, neće ove sezone igrati niti u osmini finala tog natjecanja. Za kraj ih je pokopala Juventusova pobjeda u Donjecku od 1-0

Chelsea je u srijedu navečer 'skinuo' jedan doseg kojeg do danas nitko nije uspio dostići. Naime, nikad dosad se u Ligi prvaka nije dogodilo da aktualni prvak Europe ne brani naslov u drugom krugu natjecanja, a londonski 'blues' je slabim igrama u skupini E i zaslužio takvu sudbinu.

Da bi prošao u drugi krug Chelsea je trebao pobjedu nad Nordsjaellandom, no i trijumf Šahtara nad Juventusom u Ukrajini. Na žalost navijača 'bluesa', samo 50 posto tih potreba se i obistinilo.

Londončani su do vrha napunili mrežu Norvežana, no Šahtar nije uspio dobiti 'staru damu'. Štoviše, Eduardo da Silva, Darijo Srna i ostatak ukrajinskog društva poražen je na svom travnjaku s minimalnih 0:1 i tako preputio prvo mjesto u skupini Torinezima, a Chelsea gurnuo u europsku ligu. Šahtar je drugoplasirani.

No u Londonu smo vidjeli 'strašnu' utakmicu, dva neiskorištena penala, sedam golova, niz dobrih akcija i to je najbolji mogući poziv za pogledati sažetak.