KRAJ PRIPREMA

Pogledajte lijepe akcije i golove Osijeka za pobjedu nad Mađarima

20.01.2024 u 18:55

Bionic
Reading

Uspješni su na kraju svojih priprema bili i igrači Osijeka koji su u Novigradu svladali mađarski Fehervar sa 2-0 (0-0) golovima Omerovića (69) i Miereza (80)

ajbolju kontrolnu utakmicu Bijelo-plavi su odigrali na kraju istarskih priprema. Bili su bolji od mađarskog Fehervara od početka, pa sve do kraja susreta, stoga je konačnih 2:0 apsolutno realan ishod „generalke“ uoči skorašnjeg nastavka sezone.

Omerović je u 13. minuti ostao bez zuba nakon što ga je udario suparnički igrač u kaznenom prostoru, ali nije dosuđen jedanaesterac.

Potom su u situacijama da učine nešto više bili Bukvić i Lovrić, da bi u 27. minuti jedina prijetnja Osijekovim vratima došla nakon neopreznog pogrešnog dodavanja Mkrtchyana kada Kastrati nije uspio matirati istrčalog Malenicu jer je promašio okvir vratiju.

U završnici prvog dijela prvo je Toth jedva zaustavio vrlo neugodan udarac Omerovića, da bi potom sudac propustio dosuditi kazneni udarac nakon jednog prekršaja nad Mierezom. U nastavku iste akcije pucao je Lovrić, a mađarski vratar još jednom dobro reagirao.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal

žLijepe akcije za golove

U drugom dijelu su Mađarima prvi priprijetili Nejašmić i u dva navrata Lovrić, međutim, rezultat se nije mijenjao sve do 69. minute kada Osijek dolazi u vodstvo. Nejašmić je idealno proigrao utrčalog Omerovića koji izlazi sam ispred Totha i rutinski zabija za 1:0.

Bukvić je imao potez previše u jednoj od idućih situacija koje su „mirisale“ na nešto ozbiljnije, da bi novi pogodak uslijedio u 80. minuti. Pušić je loptu dao u šesnaesterac za Branštetera koji je također dobro reagirao i u središnjici pronašao Miereza, a ovaj iz blizine ne propušta pravu prigodu za povećanje vodstva.

Jedini pokušaj da i oni nešto naprave u nastavku Mađari su imali preko Szabe u samome finišu dvoboja kada je Malenica praktički imao i prvu ozbiljniju intervenciju tijekom svih 90 minuta.

Standings provided by Sofascore