U-17 reprezentacija

Pogledajte kako su 'mini vatreni' golom u zadnjim sekundama izborili plasman na EURO

26.03.2024 u 14:44

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija pobijedila je vršnjake iz Irske čak 5:0 i tako potvrdila plasman na Europsko prvenstvo! 'Mini vatreni' su u skupini završili na drugom mjestu nakon što je Portugal pobijedio Njemačku 3:2 pa je Hrvatska zbog bolje gol-razlike završila ispred Nijemaca

Bila je to jednosmjerna utakmica, Hrvatska U-17 reprezentacija puno je kvalitetnija od vršnjaka iz Irske i očekivala se laka pobjeda. No, na kraju je ispala potpuna drama iako su 'mini vatreni' slavili 5:0.

Naime, izabranici Marijana Budimira (koji je 'uskočio' umjesto iznenada smijenjenog Roberta Jarnija) morali su loviti što bolju gol-razliku. I sve je krenulo prema planu, nakon prvih 45 minuta Hrvatska je golovima Mislava Ćutuka iz penala u 34. minuti i Marka Zebića u sudačkoj nadoknadi na odmor otišla vodstvom 2:0.

U nastavku su se 'mali vatreni' mučili, nikako nisu mogli 'probiti' Irce koji su se fanatično u uspješno branili sve do 80. minute. A onda je za 3:0 zabio Patrik Martić, a šest minuta kasnije Ćutuk je svojim drugim golom na utakmici povisio na 4:0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hrvatska - Irska 5:0, nogomet U-17, 26.3.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

No, to i dalje nije bilo dovoljno za plasman na EURO iako je u međuvremenu Portugal pobijedio Njemačku 3:2 i tako nam barem donekle pomogao jer je našim nogometašima u tom trenutku za bolju gol-razliku nedostajao još jedan gol...

Napali su svim snagama naši 'mali vatreni', Irci su doslovno bili kao na streljani, a onda je u šestoj minuti sudačke nadoknade, doslovno u posljednjim sekundama utakmice za 5:0 i plasman na EURO zabio Ljubo Puljić!

Tako je hrvatska U-17 reprezentacija izborila plasman na završni turnir koji se igra od 20. svibnja do 5. lipnja na Cipru.

Standings provided by Sofascore