LIGA PRVAKINJA

Pogledajte gol u dramatičnoj završnici koji je odveo Mađarice u finale

03.06.2023 u 21:00

Bionic
Reading

U finalu ovosezonske Lige prvakinja za rukometašice igrat će braniteljice naslova, norveški Vipers iz Kristiansanda, te mađarski Ferencvaros.

U prvom polufinalu zavrđnog turnira u Budimpešti Vipers je u 'reprizi' lanjskog finala svladao mađarski Gyori ETO sa 37:35 (23-18), dok je potom Ferencvaros nadigrao danski Esbjerg sa 30:29 (13:17).

Esbjerg je bio bolji suparnik u prvih 30 minuta nakon kojih je vodio sa 17:13, a početkom drugog poluvremena poveo i s najvećih pet razlike.

No, Ferencvaros je postupno smanjivao zaostatak, da bi se u posljednjih deset minuta ušlo s izjednačenim rezultatom.

Četiri minute prije isteka vremena Ferencvaros je stigao do dva gola prednosti (28:26). U posljednjoj minuti Esbjerg je poravnao na 29:29 preko Reistad, ali je Bolk udarcem s više od deset metara tri sekunde prije kraja susreta osigurala veliko slavlje domaćih navijača.

Antje Andrea Malestein sa sedam i Emily Bolk sa šest golova predvodile su Ferencvaros, dok su Henny Ella Reistad i Nora Mork postigle po sedam pogodaka za Esbjerg.

Vipers će u nedjelju pokušati osvojiti svoj treći naslov prvaka, ujedno i treći zaredom, dok će Ferencvaros pokušati osvojiti svoj prvi naslov, dosada je igrao smao jedan finale i to 2002. godine.