UFC FIGHT NIGHT

Pogledajte Baderov nokaut koljenom; Barnett ugušio Arlovskog

04.09.2016 u 08:24

Bionic
Reading

Duel bivših teškaških UFC prvaka na UFC Fight Nightu u Hamburgu završio je pobjedom Josha Barnetta nad Andreiem Arlovskim gušenjem u trećoj rundi. Alexander Gustafsson taktički je nadvladao Jana Blachowicza, a Ryan Bader je spektakularnim nokautom bio bolji od Ilira Latifija

Josh Barnett odradio je sjajan nastup kojim je savladao Andrei Arlovskog u duelu dva bivša teškaška UFC prvaka. Već je prvih pola minute ove borbe ovog eventa donijelo više akcije nego tri runde nekih ranijih borbi te smo obojicu boraca vidjeli na koljenima, a potekla je i prva krv. Nakon toga se situacija ipak malo smirila i to do sredine runde, kad Arlovski ruši Barnetta. Na podu ipak nije uspio puno te ih sudac diže na noge, ali do kraja runde nije bilo previše akcije.

U drugoj rundi se počeo prepoznavati umor Arlovskog, što Barnett jako dobro koristi, posebno kod novog pokušaja rušenja, kad brzo okreće borbu i dolazi u gornju poziciju. Iz nje je radio gotovo do kraja runde, par puta je tražio polugu na ruci no nije uspio, a na samom kraju runde je krenuo udarcima pokušati završiti borbu, no nije uspio. Borbu je zato završio u trećoj rundi i to na zanimljiv način.

Arlovski je na samom početku pogodio Barnetta, gdje mu je malo oštetio i oko. Sudac nije prekinuo, što Bjelorus koristi za snažan udarac, koji je Barnetta uzdrmao, no i ostavio mu dovoljno snage da skrati distancu i dođe do rušenja. Ovog puta je na podu bio puno agresivniji te je nakon nekog vremena uspio doći do gušenja i prisiliti Arlovskog na tapkanje, piše Fight Site


U borbi protiv Jana Blachowicza, Alexander Gustafsson je još jednom dokazao koliko je prilagodljiv, kompletan i taktički kvalitetan borac. Šveđaninu je trebalo tri minute da dovede “vodu na svoj mlin” te je od tad do samog kraja u potpunosti dominirao. Blachowicz je u početku pokazao koliko je opasan na nogama te je već na samom početku napravio oteklinu Gustafssonu kraj oka, a još nekoliko puta je opasno zaprijetio.

No, kad je Gustafsson došao do saznanja kako poljskog borca srušiti, borba je bila riješena. To se prvi put dogodilo nakon nešto više od tri minute u prvoj rundi, a takva kontrola potrajala je sve do kraja. U drugoj rundi mu je za rušenje i potpunu kontrolu trebalo samo 20 sekundi, a nešto slično je bilo i u posljednjoj dionici, i to čak dva puta. Na kraju čista pobjeda jednoglasnom odlukom.

Borba Ryana Badera i Ilira Latifia nije počela previše intenzivno, no završila je na spektakularan način. Bader je kroz prvu rundu pokušavao pronaći distancu s koje će raditi štetu, a izbjeći snažne udarce Latifija. Iako je, gotovo do samog kraja runde, u drugom dijelu plana uspio, prvi dio nije te je četiri i pol minute viđena podosta nezanimljiva borba. A onda je na samom kraju Latifi napokon pogodio desnom rukom i poslao Badera na pod, no nije bilo dovoljno vremena da borbu i završi, a i dojam je da se Bader vrlo brzo oporavio od tog udarca.

Taj udarac s kraja runde donio je podosta samopouzdanijeg Latifija u drugoj rundi, no to ga je na kraju koštalo. Bader je pametno reagirao na agresivnijeg protivnika te je izbjegao par napada, a onda je on krenuo napasti na sjajan način. Fintirao je udarac rukom, na što je Latifi spustio glavu, a ona je postala savršena meta za koljeno koje je Bader plasirao i instantno nokautirao švedsko-albanskog borca. Baderu je to već 14. pobjeda u UFC-u i ono što je sigurno je da je obranio četvrto mjesto na ljestvici poluteške kategorije.


Glavni program otvorili su domaći borac Nick Hein i Koreanac Tae Hyun Bang i bila je to jedna taktička borba u kojoj nije viđeno previše akcije. Nijemac je jako pametno radio kroz cijelu borbu i pogađao dovoljno udaraca, ponajviše prednjim direktom, a s vremena na vrijeme bi uspješno odradio i rušenje. Bang je pokušavao kickovima, no i njih je Hein jako dobro eskivirao te je na kraju uspješno priveo borbu kraju i, bez gotovo ikakve primljene ozbiljnije štete, upisao pobjedu jednoglasnom odlukom.

Na uvodnom programu viđeno je sedam borbi, a predvodila ga je ona između dva debitanta, u kojoj je Jassin Ayari savladao Jima Wallheada. Bila je to podijeljena odluka sudaca. Najuvjerljivija pobjeda programa pripada Peteru Sobotti, koji je potpuno izdominirao favoriziranog Nicolasa Dalbya, a Ashlee Evans Smith je nokautom u trećoj rundi savladala Veronicu Macedo, 20-godišnjakinju koja je ujedno i najmlađa borkinja na UFC-ovom rosteru.

Mladi Taylor Lapilus nastavlja graditi svoj skor, a ovog puta je bio bolji od Leandra Isse, dok je debitant Jack Hermansson savladao Britanca Scotta Askhama. Rustam Khabilov je otvorio program pobjedom sudačkom odlukom nad Leanderom Silvom, a jedna borba završila je i bez pobjednika. To je ona između Jarjis Danhoa i Christiana Colomba, kojeg je pobjede zapravo koštao negativni bod zarađen u prvoj rundi.


UFC Fight Night 93 – Rezultati

Josh Barnett def. Andrei Arlovski – SUB (R3, 2:53)
Alexander Gustafsson def. Jan Blachowicz – jednoglasna sudačka odluka
Ryan Bader def. Ilir Latifi – KO (R2 2:06)
Nick Hein def. Tae Hyun Bang – jednoglasna sudačka odluka

Jessin Ayari def. Jim Wallhead -podijeljena sudačka odluka
Peter Sobotta def. Nicolas Dalby – jednoglasna sudačka odluka
Ashlee Evans-Smith def. Veronica Macedo – TKO (R3 3:14)
Taylor Lapilus def. Leandro Issa – jednoglasna sudačka odluka
Christian Colombo vs. Jarjis Danho – neodlučena borba
Jack Hermansson def. Scott Askham – jednoglasna sudačka odluka
Rustam Khabilov def. Leandro Silva – jednoglasna sudačka odluka