VALENCIA - UNIKS

Perasović o šansama svoje ekipe u finalu Eurokupa

29.04.2014 u 19:21

Bionic
Reading

Pred Valencijom je prvi finalni susret Eurokupa, a Velimir Perasović želi sa svojom momčadi doći do trofeja. Hrvatski stručnjak smatra kako su šanse njegovog sastava u finalu protiv Unicsa vrlo dobre

Prvi finalni dvoboj Eurokupa na rasporedu je 1. svibnja od 18:30 u Valenciji dok će se uzvrat odigrati 7. svibnja od 17 sati u Kazanju.

'Najvažnije je da smo došli do finala, na koji način, nije bitno. Bilo nam je teško igrati Eurokup i španjolsko prvenstvo istovremeno jer smo odmah nakon utakmice u prvenstvu za kratko vrijeme imali europsku utakmicu. S ozljedama koje smo imali, možda nismo imali dovoljno psihičke čvrstoće da bi mogli igrati dvije utakmice u tako kratkom razdoblju. To se dogodilo još nekim euroligaškim momčadima koje su u petak igrale Euroligu pa u nedjelju španjolsko prvenstvo. Tako smo izgubili nekoliko utakmica više u Eurokupu, ali srećom ti porazi nisu bili ključni' - tvrdi Perasović

Valencia i Unics su se već susreli dvaput ove sezone, a oba puta je slavio Unics i to s malom prednosti.

'Bile su to neizvjesne utakmice, a mi u tim susretima nismo imali neke igrače koji su nam se sada vratili nakon ozljeda. Vladimir Lučić i Pablo Aguilar su ponovno s nama, tu je i Serhij Liščuk. Moramo vidjeti kako ćemo se nositi s tako moćnom momčadi kao što je Unics, jako dobro znamo koliko je Unics talentirana momčad. U cijeloj sezoni u svim natjecanjima ima samo tri poraza i to dovoljno govori.

Naslov pobjednika Eurokupa bio bi sjajan uspjeh za sve nas, posebno ove sezone u kojoj je ovo natjecanje posebno teško zbog broja klubova i njihove visoke kvalitete. Ako pogledate klubove koji su igrali ove sezone, njih više od 20 je u proteklih tri godine igralo Euroligu. Činjenica da su se u Top 16 priključili i Euroligaši, dodatno otežava posao' - dodao je hrvatski stručnjak.