FIFA_SP_2018.svg

stroga pravila

Pehar prvaka svijeta ne dolazi u Zagreb ni ako Hrvatska osvoji titulu!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 13.07.2018 11:25
  • Objavljeno 13.07.2018 u 10:00
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna javnost morat će se zadovoljiti replikom Fifinog famoznog pehara prvaka svijeta jer original je previše vrijedan i ostaje na sigurnom u Fifinom muzeju...

Riječ je o 368 milimetara visokom i 6,14 kilograma teškom peharu, izrađenom od 18-karatnog zlata, koji vrijedi više od 10 milijuna eura, a naslijedio je trofej Julesa Rimeta koji je Brazil dobio u trajno vlasništvo nakon treće titule 1970. godine.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Fifin prekrasni trofej koji je kreirao Silvio Gazzaniga, a sastoji se od postolja na kojem dva čovjeka drže planet Zemlju, nažalost je nemoguće dobiti u trajno vlasništvo.

Zapravo, kako potvrđuje i HRT, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj neće ga moći vidjeti uživo ni ako naša reprezentacija pobijedi Francusku u Moskvi u nedjelju.

Naime, u Fifi smatraju da je previše vrijedan pa ga svjetski nogometni prvaci imaju priliku dodirnuti samo neposredno nakon velikog finala i bit će zatim vraćen u muzej.

Pobjednik će se morati zadovoljiti replikom, no u Hrvatskoj se baš nitko neće buniti ako se s njom u rukama Dalićeva družina pojavi na zagrebačkom aerodromu u ponedjeljak...