PROMJENA GOLMANA

PAOK u strahu jer je Krešić Hrvat?!

14.12.2010 u 00:13

Bionic
Reading

Uoči dolaska PAOK-a u Zagreb u solunskoj se momčadi događaju neobične promjene. Grčki novinari rekli su da trener sumnja u Krešića jer je Hrvat pa će zato na gol vratar koji je slabiji od njega

Vukovarac Dario Krešić jedan je od najboljih PAOK-ovih igrača. Siguran, konstantan, pouzdan. No u posljednje dvije utakmice trener Ioakim Havos prebacio ga je na klupu, piše 24 sata. Umjesto njega na golu je bio Kostas Chalkias, golman koji je mnogo lošiji od Krešića. Prije dva tjedna PAOK je u prvenstvenoj utakmici gostovao kod Larisse, a Chalkias je uzeo loptu i proslijedio je u noge napadača Larisse, koji mu je zahvalio i zabio mu gol.

'Krešića su maknuli s gola jer smatraju da bi mogao olako shvatiti utakmicu. Hrvat je, a toga se u Solunu najviše boje', novinarima 24 sata prenio je grčki kolega.

Dario Krešić u mlađim je kategorijama, kod Stjepana Panjkreta, trenirao s Ivanom Kelavom, s kojim je i danas dobar prijatelj. Od 2002. do 2006. godine igrao je u Eintrachtu iz Triera, a suigrač mu je bio današnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić. Premda je karijeru počeo u okolici Zagreba, Krešić je Vukovarac. Rat je njega i dio obitelji prisilio na progonstvo. Imao je sedam godina. U spomen na te dane danas s ponosom na dresu nosi 91. Nakon svake utakmice čuje se s obitelji.