NE PREDAJE SE

Pao je potpis! Dobrog duha reprezentacije i hodajuću legendu hrvatskog rukometa gledat ćemo na terenima još najmanje dvije godine

07.05.2021 u 09:54

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat (36) produžio je ugovor s makedonskim Metalurgom u koji je stigao prošle godine

Iako mu je na leđima 36 godina, Zlatko Horvat se ne predaje i još će dvije sezone nositi dres kluba iz Skoplja u koji je stigao prošle sezone.

Njegov prelazak iz RK PPD Zagreba bio je veliko iznenađenje za rukometnu javnost, jer je naš krilni igrač čak 18 godina proveo u najtrofejnijoj hrvatskoj momčadi. No u novom okruženju se sjajno snašao te postao jedna od najvažnijih karika što dokazuje i novi ugovor, ali i riječi predsjednice Metalurga Zorice Blaževske.

'Zlatko Horvat je moj izbor na koji sam posebno ponosna. On je kao igrač, kao osoba, kao prijatelj, pravi  primjer ostalim igračima. Kada sam ga prošle godine odlučila dovesti u Metalurg, znala sam da dovodim u klub svjetski brend i jedno od najboljih krila', rekla je Blaževska.

Zlatko Horvat je sa Zagrebom osvojio 40-ak domaćih trofeja, a s reprezentacijom gotovo deset medalja s velikih natjecanja (OI, SP, EP), ali nikada zlato.