PRIJETI KATASTROFA

Panika F1 talenta: Bolid ne može biti sporiji!

25.02.2014 u 18:58

Bionic
Reading

Kamui Kobayashi vjeruje da bi vozio brže krugove u GP2 bolidu nego u ovogodišnjem Caterhama, s kojim sudjeluje na F1 testiranju u Bahreinu…

Japanski 27-godišnji vozač vratio se nakon godine dana izbivanja u Formulu 1, ali čini se da ga čeka iznimno težak posao. Naime, Caterham je jedna od momčadi koju opskrbljuje motorima Renault, što je ove sezone veliki problem, jer čini se da su Francuzi podbacili tijekom zime. Ako uzmemo u obzir da je ova momčad i prošle godine bila najslabija, nema sumnje da je i u 2014. godini glavni favorit za posljednje mjesto u prvenstvu.

'Ne utrkujemo se, ali da moramo, radije bih vozio GP2 bolid. Još uvijek su brža vremena GP2 bolida od naših. Moramo nastaviti raditi, ali ovo nije Formula 1. Moram biti zabrinut kad vidim vremena. Ne mogu biti sretan. Imamo malo vremena, moramo paziti na pouzdanost, ali i brzinu. Moramo sve pokušati,' izjavio je očajni Kamui Kobayashi koji se nadao skoku momčadi prema naprijed, s obzirom na promjene u tehničkim pravila.

'Ova godina je trebala biti velika prilika za ekipu, no u ovom trenutku smo daleko od najboljih, kad je razvoj bolida u pitanju,' priznaje bivši vozač Saubera i Toyote.