PRESUDIO MU HAJDUK

Pala još jedna trenerska glava u HNL-u; nakon ovakvog niza bilo je i za očekivati

11.03.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Nakon subotnjeg 3:0 poraza od Hajduka, ali i podužeg negativnog niza Gorice, Dinko Jeličić dobio je otkaz.

Nogometaši Gorice u devet utakmica nastavka sezone, upisali su čak osam poraza (op.a. odnosno u 11 prvenstvenih u nizu, čak devet poraza te tek po jedna pobjeda i remi). Između ostalih i od posljednjeplasirane momčadi SuperSport HNL-a Rudeša.

Premda je u prvom dijelu sezone igrala odlično te je, između ostaloga svladala Hajduk i Dinamo, sada je pala na šesto mjesto ljestvice.

U Goricu je Jeličić došao tijekom kolovoza prošle godine kada je na toj dužnosti zamijenio Željka Sopića koji je preselio u Rijeku, s kojom je trenutačno na prvom mjestu prvoligaške ljestvice.

Subotnji poraz od Hajduka (0:3), očito je prelio čašu, te je ovog ponedjeljka održan sastanak, a nakon kojeg je klub poslao priopćenje, kojeg prenosimo u cjelosti.

Nakon današnjeg sastanka predsjednika kluba Nenada Črnka sa sportskim direktorom Marijem Brkljačom i trenerom Dinkom Jeličićem, dogovoren je sporazumni raskid važećeg Ugovora između trenera Jeličića i Gorice.

'Nogomet nažalost uvijek piše i lijepe i manje lijepe trenutke u svim našim karijerama. Zahvaljujem se treneru Jeličiću na svemu što je učinio u ovih gotovo sedam mjeseci i ja osobno ću pamtiti sve one lijepe trenutke. Rezultat i mjesto na tablici je uvijek jedino i najvažnije mjerilo uspjeha, a Gorica mora pronaći način kako probuditi momčad i vratiti se na put zacrtanih ambicija koje smo gradili svih ovih godina', riječi su predsjednika Gorice Nenada Črnka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Klub je na prvom mjestu, svjesni smo sportske ambicije koja je pred nas stavljena pred početak prvenstva i ovo je bio očekivan korak, koji smo možda morali povući i ranije, ali u komunikaciji s predsjednikom dali smo sve od sebe da s trenerom Jeličićem pokušamo ispraviti seriju loših rezultata. Već od danas okrećemo novu stranicu, momčad će preuzeti Mujdža i Krnjić u koje imam veliko povjerenje, a vrlo brzo ćemo imenovati i novog trenera', izajvio je sportski direktor Mario Brkljača.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport