serie a

Ozljede su desetkovale momčad Milana, a trener Stefano Pioli uoči gostovanja kod Empolija nije imao dobrih vijesti: Otpao je i Zlatan...

21.12.2021 u 18:04

Bionic
Reading

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović propustit će utakmicu 19. kola Serie A u gostima protiv Empolija u srijedu (22. prosinca) zbog ozljede, objavili su 'rossoneri'

'Zlatan Ibrahimović neće igrati zbog preopterećenja koljena', potvrdio je Milanov trener Stefano Pioli na konferenciji za medije.

Legendarni švedski napadač već je šesti igrač Milana koji je otpao iz momčadi zbog ozljede. Na popisu onih koji će propustiti sutrašnju utakmicu su i naš Ante Rebić, te Simon Kjaer, Olivier Giroud, Rafael Leao i Davide Calabria, čiji su se izostanci poklopili s padom forme.

'Broj ozljeda mišića je prevelik. Pokušavao prevladati probleme, a vjerujem kako ćemo ih riješiti tijekom zimske stanke', dodao je Pioli.

  • +2
Udinese - Milan, 11.12.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Ettore Griffoni / IPA / PA Images / Profimedia

Milan je osvojio jedan bod iz posljednje tri utakmice u svim natjecanjima, a trenutačno se nalazi na trećem mjestu Serie A s 39 bodova koliko ima i Napoli na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Inter s četiri boda više.

'Kada rezultati ne dolaze, ispravno je biti manje smiren, ali još odlučniji. Želimo se vratiti na pravi put nakon poraza kod kuće', rekao je Pioli čija je momčad izgubila na svom San Siru od Liverpoola (2:1) u Ligi prvaka te u prošlom kolu Serie A od Napolija (1:0), a u međuvremenu je u gostima kod Udinesea uzela mršavi bod (1:1).

Empoli je pak na svom terenu povezao dvije pobjede i remi, nije nimalo bezazleni domaćin...