OZBILJNE OPTUŽBE

Owen: Liverpool je uzrok mojih čestih ozljeda u karijeri

08.12.2012 u 13:02

Bionic
Reading

'Moja rehabilitacija je bila ugrožena jer je tog ljeta fizioterapeut napustio klub, koji nije pronašao novog sve do početka iduće sezone. Bez odgovarajuće i redovite zdravstvene skrbi u tom kritičnom razdoblju, bio sam osuđen da me ta ozljeda ograničava u nastavku karijere'

Bivši napadač engleske reprezentacije Michael Owen (32 godine) optužio je nepravilno korištenje njegovih usluga u Liverpoolu u mladim danima za ozljede koje su mu upropastile karijeru.

Owen je u rujnu potpisao za Stoke City. Dosad je upisao samo četiri nastupa kao zamjena. Trenutno je izvan pogona zbog ozljede zadnje lože. U pitanju je ozljeda koja mu je obilježila karijeru.

'Prema mom mišljenju, postao sam nogometaš sklon ozljedama jer sam previše igrao u mladim danima. Prerano sam ušao u taj žrvanj non-stop igranja i zbog toga sam platio cijenu. Problem je što želite igrati svaku utakmicu kada ste mladi igrač. No, tu je menadžer koji ima tu odgovornost da pravilno rasporedi vaše nastupe. Menadžeri moraju dobro dozirati utakmice mladim igračima i katkad ih odmarati. Ja sam igrao previše kao mlad igrač u Liverpoolu', smatra Owen, koji je već u svojoj prvoj punoj sezoni, 1997/98, bio najbolji strijelac Premiershipa. Isto je ponovio i iduće sezone, te je konstantno bio Liverpoolov najbolji strijelac. Smatra kako je platio danak stalnom igranju u mladoj dobi, ali i njegovoj brzini.

'Kad je stiglo vrijeme za moj debi u Liverpoolu, bio sam mentalno spreman. Osvojio sam Zlatnu kopačku u Premierligi kao najbolji strijelac u moje prve dvije sezone. No, jedne hladne večeri na Elland Roadu (teren Leeds Uniteda) u ožujku 1999. godine moje tijelo je platilo cijenu zbog prečestog forsiranja do krajnjih granica. Zadnja loža mi se raspuknula na dva dijela i nakon toga više nikad nisam bio isti'.


'Moja rehabilitacija je bila ugrožena jer je tog ljeta fizioterapeut napustio klub, koji nije pronašao novog sve do početka iduće sezone. Bez odgovarajuće i redovite zdravstvene skrbi u tom kritičnom razdoblju, bio sam osuđen da me ta ozljeda ograničava u nastavku karijere'.

Nakon odlaska iz Liverpoola 2004. godne igrao je za Real Madrid i Newcastle, a 2009. godine pridružio se Manchester Unitedu.

'Prije nekoliko tjedana sam sa velikim zanimanjem pročitao članak o meni, u kojem je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson konstatirao kako bih bio bolji igrač da sam u ranim danima karijere bio pravilnije vođen. Slažem se u najvećem dijelu sa Sir Alexom, osim upotrebe konstrukcije ''bolji igrač''. Ne mislim da bih bio bolji igrač u spomenutom slučaju, već da bih dulje bio na svom vrhuncu. Nema sumnje da bih osvojio puno više da sam se recimo pridružio Manchester Unitedu kao mladi igrač. Uvjeren sam da bih u tom slučaju puno dulje bio na vrhuncu svoje igračke moći', zaključio je Owen, koji je u Liverpoolu zabio 118 golova u 216 ligaških nastupa. S 'redsima' je osvojio FA Cup, dvaput Liga Cup i Kup UEFA-e.

Michael Owen je šesti strijelac Premiershipa svih vremena sa 149 golova. U engleskoj reprezentaciji je četvrti najbolji strijelac sa 40 golova u 89 nastupa.