kakav nesretni lik

Ovo je uvjerljivo najgori nogometaš na svijetu; na tri utakmice skrivio je tri penala, zabio dva autogola i zaradio crveni karton

25.09.2019 u 19:42

Bionic
Reading

Sebastian Coates (28) iskusni je urugvajski reprezentativac, stoper koji je u karijeri igrao za Nacional, Liverpool i Sunderland, a od 2015. godine je u lisabonskom Sportingu. No, ono što je uspio napraviti u posljednjih mjesec dana svrstava ga na sam vrh najgorih nogometaša ikad

Muke po Sebastianu Coatesu počele su posljednjeg dana kolovoza. U 4. kolu portugalskog prvenstva Sporting je ugostio Rio Ave, a gosti su iznenađujuće slavili 3:2. I to zahvaljujući baš Coatesu, koji je odigrao jednu od najgorih utakmica u povijesti nogometa.

Naime, Rio Ave je sva tri gola zabio iz penala, a sva je tri skrivio baš - Coates. No, uvijek može biti još i gore. U 89. minuti Coates je večer iz noćne more zaključio je drugim žutim, tj. isključujućim crvenim kartonom.

Mnogi su izvjestitelji zaključili su kako je to bila najgora individualna predstava u povijesti nogometa, ali Coates ih je sve prevario i samo nekoliko dana kasnije nadmašio samog sebe.

Nakon reprezentativne stanke Coates se vratio za utakmicu Europske lige i - novu katastrofu. Sporting je ugostio PSV i opet izgubio, i to još jednom rezultatom 3:2. Pogađate, tragičar je opet bio urugvajski stoper.

Da, u 25. minuti utakmice zabio je autogol za 2:0 PSV-a te svoju momčad izravno koštao bodova na teškom gostovanju.

Nova katastrofa u režiji ne(s)pretnog Sebastiana Coatesa dogodila u ponedjeljak u 6. kolu portugalske lige. Sporting je opet izgubio, sada 2:1 od Famelicaa. Ova je momčad apsolutni hit, novi je prvoligaš i trenutno je vodeća na prvenstvenoj ljestvici, ima pet pobjeda i remi, bez poraza!

Sada je Famelicau pomogao jadni Coates. Naime, Sporting na svom terenu nije briljirao, poveo je u 25. minuti, a u 55. su gosti izjednačili. I onda, na samom kraju susreta na scenu stupa nesretni urugvajski stoper koji je sada izravno izbio bod(ove) svojoj momčadi. U 89. minuti utakmice Sebastian Coates zabio je još jedan autogol za 2:1 poraz svoje momčadi!

Sad vi recite da ovo nije uvjerljivo najgori nogometaš na svijetu - na tri je utakmice skrivio je tri penala, zabio je dva autogola i zaradio crveni karton... Teško da će ga netko nadmašiti.