ODLAZAK JAKOBUŠIĆA

Ovo je tek početak, pitanje je trenutka u kojem će u Hajduku pasti sljedeća glava

08.04.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Hajduka smijenio je s mjesta predsjednika Lukšu Jakobušića, čovjeka čija se vizija velikog kluba urušila kao kula od karata

Hajduk je napravio sjajan posao na marketinškom planu, tu je na razini najvećih klubova Lige prvaka. Rezultatski je sve bilo dobro u prvom dijelu sezone, kada su Bijeli završili kao jesenski prvaci. Onda je krenulo poniranje i kulminiralo porazima od Dinama na Poljudu u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu i SuperSport HNL-u, a svoj epilog dobilo je porazom na Rujevici od Rijeke, čime su šampionske ambicije definitivno bačene u kantu za smeće.

Dodamo li tomu nezadovoljstvo navijača, učestala postrojavanja igrača ispred tribine gdje je smještena Torcida, nerede nakon kup utakmice s Dinamom, izjave u kojima se igrači međusobno prozivaju, poput one stopera Filipa Uremovića, jasno je da je Hajduk bio spreman za čistku.

Nakon nereda na Poljudu i ispadanja u Kupu od Dinama kao predsjednik kluba javnosti se obratio Lukša Jakobušić te je poručio da svi moraju ostati na brodu do kraja sezone i onda vidjeti kako dalje. Istom je prilikom odbio ponuđenu ostavku trenera Mislava Karoglana.

'Promjene se uvijek mogu dogoditi. Zar bismo sad trebali odustati samo zato što je teško? Trener je jutros ponudio ostavku. Ali ne zato što ne vjeruje, nego zato što je častan i zato što je hajdukovac te osjeća dio odgovornosti. Ostati do kraja također je dio odgovornosti. Imamo sedam kola do kraja, sedam bodova je razlike. I puno, i malo. Od svih koji su sada tu očekujem da ovo dovedu do kraja. Čija je krivica? Onoga tko je prvi, moja je krivica. Niti sam ovo ovako zamišljao, niti sam to htio, međutim to ne znači da ovo ne moram dovesti do kraja. Svi zajedno, Uprava, stručni stožer i igrači moramo ovo dovesti do kraja. Znamo da će na kraju sezone biti određenih promjena i treba ih biti, ali o tome ćemo kad sezona završi. Sada se trebamo skupiti', govorio je prije svega nekoliko dana Jakobušić. Danas je bivši.

Koliko su povjerenje, nakon što je bio spreman napustiti klub, u Karoglana imali igrači, najbolje znaju oni, no i na Rujevici se vidjelo da stvari ne štimaju. Hajduku je igrala samo pobjeda, a grčevito je igrao na nulu nadajući se zalutalom metku ili spremajući iznenađenje za kraj. Kada je primio gol, u igru je ušao Ivan Perišić i pokazao kakva je klasa.

No - prekasno. Kakav je uopće bio smisao stavljati ga u igru u završnici utakmice, kod 0:1, na deset bodova minusa? Valjda je trebao s dva poteza biti slamka spasa potpuno promašene sezone?

Jakobušić je nedavno pozvao sve da ostanu, a njega su smijenili. Jedino što možemo očekivati u sljedećim satima i danima su novi otkazi i preslagivanja. Jer za sportsku politiku kluba i rezultat, osim Jakobušića, odgovorni su i drugi ljudi u klubu.

Hajdukova sezona je gotova, a ovo je rez koji kupuje vrijeme da se u novoj ne ponove iste greške.