po pobjedu!

Ovo je momčad Dinama koja će večeras na Maksimiru istrčati protiv opasne varšavske Legije; tko će zamijeniti ozlijeđenog kapetana?

04.08.2021 u 06:46

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras (20 sati, HNTV, MAXtv) na Maksimiru u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka dočekuju varšavsku Legiju. Trener Damir Krznar nema namjeru kalkulirati, od prve minute na teren će najjača moguća postava 'modrih' uz samo jednu dilemu...

Dinamo je u posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige, u derbiju s Rijekom, odigrao 3:3. Bilo je to izvrsno upozorenje za trenera 'modrih' Damira Krznara jer očigledno je da njegova obrana još nije dovoljno uigrana i sigurna. Uz sve to, ozljeda kapetana Arijana Ademija poremetila je Krznarovu koncepciju, a kako i ne bi kad je Ademi najbolji i najpouzdaniji igrač hrvatskog prvaka. Zamjene za njega jednostavno - nema.

No, nema ni Ademija. Ozljeda je takva da će kapetan Dinama morati pauzirati još najmanje dva tjedna i zato Krznar na njegovoj poziciji mora pažljivo kombinirati. Jer protiv Rijeke se najbolje vidjelo koliko Ademi nedostaje.

Tako će na opasnu varšavsku Legiju Krznar krenuti s najjačim mogućim sastavom u ovom trenutku. Prema svim najavama Dinamo bi na Maksimiru trebao krenuti u postavi

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile, Franjić (Moubandje) - Jakić, Mišić - Ivanušec, Majer, Oršić - Petković (Gavranović)

Na golu je i dalje standardni Livaković, on svoje mjesto može izgubiti samo ako se ozlijedili ili ga Dinamo nekim slučajem proda. U obrambenoj bi liniji moglo biti promjena. Standardni stoperski par su Theophile i Lauritsen, Ristovski je na desnom beku, a lijevo bi umjesto Moubandjea mogao zaigrati Franjić. Razlog? Dojam je kako je Franjić ipak nešto čvršći u duelima, a i dobro je iskoristio priliku i svojih 90 minuta protiv Rijeke. No, neće biti iznenađenje ako Krznar krene i s Moubandjeom.

  • +17
Dinamo - Rijeka, utakmica 3.kola HT Prve lige Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U veznome redu će ordinirati Mišić i Jakić. Činjenica je da se Mišić jako dobro snalazi kao zamjena za ozlijeđenog kapetana Ademija, no protiv Legije će se vidjeti koliko je stvarno dorastao pravim izazovima. Ispred njih će kao ofenzivni vezni biti Majer. Na lijevom je krilu Oršić, a na desnome Ivanušec. U špici napada prednost i dalje ima Bruno Petković, no mogao bi Krznar vrlo lako od prve minute u igru staviti i Gavranovića.

Sigurno je da Dinamo na Maksimiru ima ulogu favorita, no derbi s Rijekom je pokazao da 'modri' imaju i slabih pozicija, pitanje je samo hoće li Legija to znati iskoristiti. Rijeka je znala...