ODUŠEVLJENI SVI

Ovo je dokaz da mu ni pet godina mirovine nije štetilo

12.03.2016 u 17:25

Bionic
Reading

Iako je prošlo pet godina otkako je otišao u igračku mirovinu, legendarni nizozemski vratar Edwin van der Sar (45) pokazao je kako su mu refleksi još uvijek 'mladi' a da golmanksi gen nikad ne umire

Bivši vratar Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda prihvatio je poziv četvrtoligaša Noordwijka, kluba u kojem je započeo karijeru, kako bi im pomogao nakon što su zbog ozljeda ostali bez svih vratara.

'Preko noći smo ostali bez vratara i zamolili smo Edwina za pomoć. Spremno je prihvatio naš poziv i u klubu su svi oduševljeni,' kazao je direktor kluba Peter Vink.

Van der Sar tako je ove subote branio u ogledu protiv Jodan Boysa.

A da njegov povratak bude upisan zlatnim slovima - pobrinuo se sâm Van der Sar, koji je obranio penal.


Legendarni nizozemski vratar je za Noordwijk branio u mlađim uzrastima, a kada je imao 20 godina preselio je u Ajax. U dresu 'kopljanika' zadržao se devet godina osvojivši 14 trofeja pri čemu i Ligu prvaka 1995. godine. Potom je dvije sezone branio za Juventus, četiri za Fulham, a od 2005. do 2011. je branio za Manchester United. U dresu 'crvenih vragova' osvojio je 11 trofeja pri čemu Ligu prvaka 2008. Za nizozemsku reprezentaciju je sakupio 130 nastupa.