BARA ZA TPORTAL

'Ovim su potezom pljunuli i na Dinamo i na igrača koji ih je doveo do finala'

09.05.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Odlični hrvatski veznjak, 26-godišnji Marko Tolić, svojim je ovosezonskim igrama u dresu Maribora itekako postao zanimljiv Dinamovim navijačima, jer on je još uvijek pod ugovor s Modrima. Međutim, nakon jednog promašenog penala, direktor Viola Marko Šuler bio je oštar prema Toliću i najavio da ga više ne želi u klupskom dresu

Uz Olimpiju najveći slovenski nogometni klub, Maribor je ostao bez oba trofeja ove sezone. Prvenstvo je izgubljeno praktički već na samom startu, kada su Viole u prvih šest kola upisale samo jednu pobjedu te su već tada imale veliki zaostatak za Zmajčekima.

Takvo je stanje dovelo do trenerske smjene te je, umjesto Radovana Karanovića, momčad preuzeo Damir Krznar sa svojim hrvatskim stožerom. Na posudbu je iz Dinama stigao i 26-godišnji Marko Tolić, za kojeg pokraj Ademija, Ivanušeca, Mišića... u tom trenutku nije bilo mjesta u veznom redu. I odlučio se, uz sugestiju menadžera Andyja Bare, za dolazak u Maribor kako bi skupio što više minuta.

Zanimljivo, Bara s Krznarom nema nikakve veze, a zastupa trenera Olimpije Alberta Rieru. No Tolića nije 'poslao' njemu.

Ovog vikenda Maribor je ostao i bez drugog trofeja jer je nakon produžetka poražen u finalu kupa od Olimpije. Nakon dvoboja puno se govorilo o Tolićevom promašenom penalu, odnosno loše izvedenoj 'panenki', a koja je završila u rukama golmana Vidovšeka.

Zbog tog se promašaja Tolić javno ispričao navijačima, suigračima i čelnicima kluba, pa je naknadna izjava direktora kluba Marka Šulera posve neshvatljiva.

>> Šok za ljutitog Krznara i Hrvate u Mariboru: Neodgovorno je izveo taj penal!

'Ne vidim ga više u dresu Maribora. Nažalost... Iz poštovanja prema našim navijačima i nepoštovanja prema protivniku. Tolić je privatizirao utakmicu. Neshvatljivo mi je da se netko stavlja iznad kluba, trenera i svega. To nikad neću shvatiti. Toliko riskirati u utakmici s tako velikim ulogom... Nepojmljivo!' rekao je Šuler za jedan slovenski medij.

Pokušali smo dobiti Tolićevu izjavu, ali on se mudro povukao, bez potrebe dolijevanja ulja na vatru. Osim toga, već se za taj promašaj ispričao, a u izjavi je pokazao svoju veličinu, ali i sportsku poniznost.

No Andy Bara, koji zastupa hrvatskog igrača, nije mogao ostati miran, jer svjestan je koliko je Tolić pomogao Mariboru u rezultatskom smislu.

'Kao prvo, moram reći da je Marko divan dečko, potom i sportaš, te da ga je sve ovo jako rastužilo. Prije svega, taj njegov promašaj. I sigurno je da u sljedećoj situaciji ne bi više tako pucao. No takav penal dokaz je njegovog samopouzdanja i hrabrosti. Osjećao je da bi tako mogao zabiti. Ali eto, ispalo je loše. Međutim još je tužnije kako je reagirao direktor kluba. Naravno, ako je ta njegova izjava točno interpretirana, jer sam sada vidio da nije baš tako mislio. Umjesto da stane iza igrača, koji je u dresu Maribora odigrao odlične utakmice i pomogao klubu da dođe do finala, on ga napada. Nekako mi izgleda, da ima ovlasti, možda bi ga strpao u zatvor. Znate, Maribor je veliki klub, ali ovakav potez u velikim se klubovima ne događa. Razumio bih da Marko nije profesionalac, da se nije cijeli davao za klub, pa da u njemu tražiš krivca...', u jednom je dahu rekao Bara te nastavio:

'Ne znam dijeli li predsjednik kluba ovo razmišljanje direktora, ali Šuler je ovom izjavom pljunuo i na Dinamo, koji plaća Tolića, pa i na samog igrača. Iskreno, sada ne znam kako će se rasplesti ova priča. Morat ćemo vidjeti s ljudima u klubu. Ali znam da je Marko čak imao Maribor u viziji za dalje. Jer vidio je kako Krznar, a s njime i Mikić, rade dobar posao. S time što je trener Olimpije moj klijent, a ne Krznar. Eto, Toliću je ipak važnije da napreduje uz hrvatskog trenera', zaključio je Bara.

Vjerujemo, odnosno nadamo se da će se strasti podno Pohorja malo primiriti te da će direktor ipak poslati puno razumniju poruku jer - samo za informaciju - Tolić je kao vezni igrač za Viole ove sezone odigrao 34 utakmice te uz 11 golova upisao 14 asistencija.