dosta je 'terora'

Ovim su odlukom čelnici dortmundske Borussije zadali težak udarac najvećem konkurentu Bayernu

23.05.2019 u 20:33

Bionic
Reading

Navijači Borussije Dortmund slave, 'žuto-crni' su ovu sezonu završili na drugom mjestu Bundeslige, sa samo dva boda zaostatka za prvakom Bayernom. Sada su čelnici kluba u samo par dana prijelaznog roka potrošili oko 100 milijuna eura za četiri zvučna pojačanja, ali su i donijeli odluku kojom su 'udarili' na najvećeg konkurenta, minhenski Bayern

Od sljedeće sezone dres dortmundske Borussije nosit će lijevi bek Nico Schulz koji je za 30 milijuna eura stigao iz Hoffenheima, kupljen je i ofenzivni veznjak Thorgan Hazard iz Borussiju M'gladbach, a mlađeg brata puno razvikanijeg Edena Hazarda 'žuto-crni' su platili 35 milijuna eura. No, pojačanjima tu nije kraj, Paco Alcacer više nije igrač Barcelone na posudbi, za njega su platili 21 milijun eura odštete, a veliku pobjedu izvojevali su potpisavši sjajnog veznjaka Juliana Brandta kojeg su Bayeru iz Leverkusena platili 25 milijuna eura! Brandta je želio i Niko Kovač u Bayernu, ali ovaj se odlučio za 'žuto-crni' dres Borussije...

No, Sport Bild donosi informaciju kako su čelni ljudi Borussije napokon odlučili svojim igračima onemogućiti izravan odlazak u jedan klub. Ta je odluka izazvala veliku radost među navijačima jer će u ugovorima igrača biti klauzula prema kojoj igrači kluba iz Dortmunda neće moći izravno otići u - minhenski Bayern!

'Ako želimo osvajati titule, ako želimo biti konkurentni, onda moramo prestati slati naše nadarene igrače u München. Živcira činjenica da kad uložite toliko u jednog igrača, 'gradite' ga i razvijte, a oni vam ga na kraju samo pokupe', kazao je anonimni izvor iz kluba.

Borussija je u proteklih nekoliko godina na najgori mogući način na svojoj koži osjetila kako je to kad najbolji igrač pređe u redove najvećeg protivnika... Spomenimo samo one najzvučnije - Robert Lewandowski je 2014. godine prešao je u Bayern bez odštete, dok su Mario Götze (37 milijuna eura), Mats Hummels (35 milijuna eura) i Sebastian Rode (15 milijuna eura) svojim odlaskom u München na Signal Iduna Park donijeli popriličnu svotu eura.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

U redovima Borussije igraju neki od najboljih mladih igrača današnjice, prije svih Jadon Sancho, dok je Christian Pulišić prešao u Chelsea za 64 milijuna eura.

Baš je nadareni Amerikanac hrvatskih korijena bio velika želja Bayerna, ali njegov odlazak u London bio je prva naznaka promjene u politici transfera 'žuto-crnih'.