LUCIJA I JURICA

Ovi su plivači pravi sportski heroji!

24.09.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Zadrani Lucija Mijolović i Jurica Milin vraćaju se iz portugalske Estarreje s Europskog prvenstva za plivače s Downovim sindromom s tri odličja

Jurica Milin, član PK Sv. Nikola, prvi je hrvatski plivač s Downovim sindromom koji je na europskoj smotri osvojio jedno od odličja, broncu u disciplini 25 metara delfin.

Bio je to tek početak velikih dostignuća Zadrana na ovom natjecanju. Milin je sljedećeg dana otišao korak dalje te je u disciplini 25 metara leđno stigao do srebra.

Jurica se plivanjem počeo prije dvije godine. U kratkom je roku nanizao nisku sportskih uspjeha, čija je kruna zlatno odličje osvojeno na Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s Downovim sindromom održanom nedavno u Loanu u Italiji. Hrvatska javnost za Juricu je čula nakon nevjerojatnog ljudskog dostignuća ostvarenog ovog ljeta. Veliki je borac preplivao Zadarski kanal od Preka do Zadra za svog pokojnog brata Antu koji je poginuo prije pet godina u prometnoj nesreći u 23. godini života. Jure je tako zavrijedio titulu sportskog heroja, ne samo svoga grada, već svih ljudi plemenita srca.

Njegova prijateljica iz PK Zadar Lucija Mijolović zadarska je sportska heroina koju su sportski novinari proglasili najboljom sportašicom grada za 2012. godinu. 'Mala Luce' je, između ostalog, na Državnom prvenstvu osoba s Down sindromom osvojila osam zlatnih odličja. Europska bronca na 200 metara prsno prva je njena medalja s velikog natjecanja. Treneri i stručnjaci su uvjereni kako je ovo tek početak njezinih velikih dostignuća.