nizozemska Legenda

Overmars doživio novo poniženje; dobio otkaz u dva velikana, ali ovo nije očekivao

10.01.2024 u 10:45

Bionic
Reading

Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Marc Overmars (50) kažnjen je godinom dana zabrane rada u nogometu zbog svog neprimjerenog ponašanja prema ženama, objavio je Nizozemski nogometni savez (KNVB)

Overmars je u veljači 2022. godine morao napustiti svoj posao u Ajaxu zbog 'neprihvatljivog ponašanja', odnosno nakon što je otkriveno kako je slao neprimjerene poruke i fotografije nekima od zaposlenica kluba, a zbog toga ga je neovisna komisija prošle godine kaznila s dvije godine zabrane rada u nizozemskom nogometu, od čega je jedna godina uvjetno.

NO, KNVB je od Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) zatražio da se domaća suspenzija primijeni globalno (u bilo kojem klubu na svijetu!), a ta je molba i odobrena pa će Overmars morati napustiti dužnost tehničkog direktora belgijskog prvaka Antwerpena koju je preuzeo u prvoj polovici 2022. godine. Tako je u kratko razdoblju dobio otkaz u dva velikana...

Overmarsova je suspenzija formalno na snazi od 16. studenoga prošle godine, a bivši igač Ajaxa, Arsenala i Barcelone ima pravo žalbe na ovu odluku.

Tako je legendarni Overmars doživio novi udarac nakon što je morao napustiti Ajax.