KRIVCA VIŠE NEMA

Ovakvu nesreću ne želimo opet vidjeti u Bahreinu!

30.03.2016 u 17:02

Bionic
Reading

Formula 1 ovaj se vikend vraća na stazu Sakhir, na kojoj smo vidjeli jednu od bizarnijih nesreća posljednjih godina, kada je nespretni Pastor Maldonado na krov okrenuo Estebana Gutierreza...

Ove nedjelje gledat ćemo novo izdanje noćne utrke u Bahreinu, a nakon pobjeda Lewisa Hamiltona u prethodne dvije sezone, Nico Rosberg i vozači Ferrarija pokušat će zaustaviti dominaciju Britanca na pustinjskoj stazi.

No, umjesto pobjeda aktualnog prvaka, iz prošlosti je u sjećanju ostala bizarna nesreća iz 2014. godine, kada je nespretni Pastor Maldonado na krov okrenuo Estebana Gutierreza i tako mu upropastio utrku.

Maldonada u Formuli 1 više nema, kao ni novca koji ga je gurao u krug najboljih vozača svijeta, ali u 24-godišnjeg Gutierreza i dalje se zabijaju kolege na stazi pa je tako Fernando Alonso u Melbourneu prije deset dana upravo nakon sudara s Meksikancem doživio opasnu nesreću pri kojoj je potpuno razbio McLaren.

Obje velike nesreće s Gutierrezom u glavnoj ulozi završile su bez žrtava, a Esteban se nada mirnijoj utrci u nedjelju.

'Imamo dobru bazu i jedva čekam istraživati bolid i pokušati izvući maksimum iz njega. Nadam se vikendu koji će proći glatko,' izjavio je vozač Haasa čiji je timski kolega Romain Grosjean šestim mjestom u Australiji donio bodove momčadi u njezinom debitantskom nastupu.