krš i lom

Ovakav masovni sudar nije viđen još od Belgije 1998. godine!

25.06.2018 u 12:49

Bionic
Reading

Utrku Svjetskog prvenstva turističkog automobila u Portugalu obilježio je masovni sudar koji je podsjetio na utrku Formule 1 iz belgijske Spa 1998. godine...

Krš i lom redovita su pojava na utrkama WTCR prvenstva, ali ono što se dogodilo u subotu na ulicama Vila Reala nadmašilo je sve što smo vidjeli u ovoj automobilističkoj seriji posljednjih godina.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, nakon kontakta Bennanija i Huffa došlo je u prvom krugu do masovnog sudara u kojem su sudjelovali gotovo svi vozači, a samo je Michelisz uspio proći kroz olupinama potpuno zakrčenu stazu, ali i njegov je automobil oštećen.

Čak dva sata trajalo je čišćenje i popravljanje staze, a mnogi vozači nisu mogli nastaviti, zbog oštećenja na automobilima.

Najbolje je prošao višestruki šampion ove serije Yvan Muller koji je podbacio na startu i pao nisko u poretku, što ga je spasilo i prošao je neokrznut u sudaru. Kad je utrka ponovo startala, nije ponovio grešku i stigao je do pobjede.

Ovaj sudar morao nas je podsjetiti na legendarni iz povijesti Formule 1 koji se dogodio 1998. godine u belgijskog Spa u kojem je također sudjelovala većina vozača...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube