KOŠARKAŠKA FEŠTA

Ovacije Obradoviću i pljesak Partizanu na Višnjiku, evo odgovora srpskog trenera

18.04.2023 u 08:42

Bionic
Reading

Zadar je grad košarke koji zna sve o ovoj igri

Košarkaški Zadar dočekao je trenera Partizana Željka Obradovića ovacijama, a momčad Parizana nakon pobjede Beograđana u 26. kolu AdmiralBet ABA lige u Višnjiku 78:88 ispratio pljeskom.

Nakon što je došetao do svog mjesta Obradović je uzvratio pljeskom i naklonom zadarskoj publici, a o toplom dočeku progovorio je i nakon utakmice:

'Atmosfera je bila odlična, Zadar je grad košarke koji zna sve o ovoj igri. Želim zahvaliti na toplom prijemu na početku i na kraju utakmice. Kako stvari stoje, uskoro ćemo se ponovo vidjeti. Rekao sam u najavi da Zadar ima svoju filozofiju igre, sve su stvari postavljene što se tiče napada, imaju jasne ideje, igraju lijepu košarku u odnosu na ono čime se raspolaže. Rekao sam to i treneru Danijelu Jusupu', započeo je Obradović pa nastavio:

  • +5
KK Zadar - KK Partizan, ABA liga, 2022./23. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

'S obzirom na sve obveze koje nas čekaju, probao sam malo rotirati ekipu, neki su iskoristili šansu, neki nisu. Za nas je ovo važna pobjeda, da probamo završiti prvi dio lige na ovakav način. Još nas čeka zastala utakmica protiv Budućnosti kako bismo zaokružili priču prije doigravanja.'

Uoči početka utakmice s Partizanom priređen je svečani program - gromoglasnim pljeskom pozdravljeni su Hrvoje Perinčić, Jakov Vladović, Marko Popović, Marko Šamanić, Marko Banić, Ivo Pavić, Damir Tvrdić, Šime Špralja, Toni Dijan, Mladen Erjavec, odsutni Branimir Longin i Michael Meeks, stručni stožer u kojemu su bili pomoćni treneri Tonči Mašina i Denis Pleslić, fizioterapuet Damir Burčul, kondicijski trener Bernard Kotlar i klupski liječnik Zorislav Šušak.

'Malo su me povukle emocije na početku, kada sam vidio ove momke koji su prije 20 godina napravili pravu stvar. Utakmica je pokazala da je kad igraju u fullu jako teško protiv njih. Pokušali smo ih napadati iznutra i dolaziti do boljih pozicija za šut. Pokazalo se da su na ovoj razini košarke dodavanja najvažnija, ako ne dodaš dovoljno brzo - nemaš izrađen šut. Oni su nas udvajali i stizali van na šutove, što je bilo očekivano od ovakve momčadi i trenera. Čestitam momčadi, mislim da u cijeloj sezon niti u jednu utakmicu nismo ušli s 'lako ćemo', to pokazuje minimalna razlika na kraju. Volio bih da se Obradovićeva izjava obistini i da se opet vidimo u doigravanju.'

U međuvremenu je Crvena zvezda u Beogradu bila bolja od Splita 83:74, čime je potvrđen plasman Zadrana u doigravanje, a protivnik u četvrtfinale bit će im ili Partizan ili Crvena zvazda. To će biti poznato nakon što se odigraju sve preostale utakmice osnovog dijela natjecanja.