PREDRAG ŠARIĆ OTVORENO

Otac hrvatske nade u NBA-u rekao veliku istinu o Draženu i Šibeniku!

14.07.2016 u 13:08

Bionic
Reading

Projekt grada Šibenika, koji je pokrenula Biserka Petrović, majka legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, da na ulasku u grad postave ploče na kojima će pisati: 'Šibenik, grad Dražena Petrovića' pozdravili su mnogi stanovnici tog bisera Dalmacije među kojima je i Predrag Šarić, najbolji strijelac u povijesti Šibenke, danas poznatiji kao otac 22-godišnjeg hrvatskog košarkaša Darija Šarića

Inicijativa već postoji nekoliko godina, a kako je i Biserka Petrović potvrdila, vrlo brzo će ploče s likom njenog mlađeg sina biti postavljene na svim ulascima u grad kako bi turisti, ali i mnogobrojni ljubitelji sporta navratili u grad u kojem je rođen jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena.

Kao tinejdžer Dražen Petrović svoje je prve seniorske sezone, do odlaska na odsluženje vojnog roka u JNA, igrao u narančastom dresu Šibenke nakon čega je preko Cibone i Real Madrida u svega četiri sezone ostavio dubok trag u NBA-u. U naponu snage, kada je imao svega 28,5 godina i kada je trebao potpisati novi višegodišnji ugovor, stradao je u prometnoj nesreći na njemačkoj autocesti 7. lipnja 1993. godine.

Jedan od Draženovih suigrača u Šibenki bio je i Predrag Šarić koji je u igračku mirovinu otišao kao najbolji strijelac tog kluba u povijesti. Međutim, sudbina se poigrala tako da je Predrag danas ipak poznatiji kao otac jedne od najvećih nada hrvatske košarke, a to je Dario Šarić.

'Dario je upravo otišao na avion i leti za Philadelphiju gdje će potpisati za momčad 76ers. I prije sam govorio da je ovo najbolji put za njega jer nakon dvije sezone u turskom Efesu sada mora napraviti novi iskorak u karijeri', kazao je za tportal.hr Predrag Šarić.

Kada je riječ o pločama na ulasku u grad Šibenik na kojima će pisati: 'Šibenik, grad Dražena Petrovića' Šarić je oduševljeno rekao:

'Podržavam to sto posto i moram reći kako je to super ideja! Često u šali volim reći kako nam je svih ovih godina grad Zagreb malo oteo Dražena, ali ipak će zauvijek ostati upisano gdje je rođen i gdje je započeo svoj put. Te prve godine u Šibenki do njegova odlaska u JNA 1983. nitko tko od nas nikada neće zaboraviti. Meni je bila čast biti Draženov suigrač i on je za mene najveći svih vremena. Meni je veći i od Kreše Ćosića kojeg se ipak slabije sjećam...', kazao je Šarić dodavši.

'Nama Šibenčanima je Dražen isto što i Splićanima sveti Duje. Nama je Dražen isto što i stanovnicima Smiljana Nikola Tesla. Dražen je ovdje u Šibeniku započeo svoj put, bio je prvi Hrvat u NBA-u i u 29. godini života već je iza sebe imao respektabilnu karijeru kakvu će teško netko ponoviti. On je jednostavno ikona koju nikada nećemo zaboraviti', za kraj je dodao emotivni Šarić koji je na svog sina Daria, koji će uskoro odigrati prve utakmice NBA, pokušao pričama dočarati kakav je Dražen Petrović bio radnik i koliko je trenirao da bi postao najbolji na svijetu.