oko sokolovo

Osijekov pobjednički gol nije regularan, Antonio Mance bio je u zaleđu?!

21.02.2022 u 22:18

Bionic
Reading

Nastavlja se neizvjesna utrka za naslov hrvatskog prvaka. Osim pobjeda Hajduka, Osijeka i Rijeke, dodatnu dramatičnost dao je i kiks Dinama, čija prednost je tek minimalna. A to znači da će svako sljedeće kolo biti još važnije

Osijek je u dramatičnoj završnici u Puli pobijedio Istru (3:2) i došao Dinamu na bod zaostatka. Imao je Osijek prednost od 2:0 golom Caktaša i autogolom Marina, ali domaćini su izjednačili golovima Belje i Galilee. No, sporan je bio taj drugi gol.

U gužvi u petercu došlo je do povlačenja između strijelca i obrambenog igrača Osijeka.

'Došlo je do povlačenja i da je sudac svirao faul, nitko mu ništa ne bi mogao reći. On je vidio što se događa, prenio u VAR sobu to povlačenje, a očito je procijenio da to povlačenje nije dovoljno za prekršaj. Uz VAR sobu je odlučio kako je gol regularan'.

U šestoj minuti sudačke nadoknade Antonio Mance je zabio gol za 3:2 i veliku pobjedu Osijeka, ali na samom začetku akcije bio je u zaleđu. Potvrdio je to Strahonja, ali najveće pitanje je jesu li to bile dvije akcije ili jedna.

'Po meni se radi o jednoj akciji jer lopta nije izašla van granice terena i niti u jednom trenutku Istra nije izbila loptu. Nisu mirno kontrolirano izbili loptu. Nisu otklonili ovaj napad. Igrač Osijeka se ovdje ipak nalazi u malom zaleđu što smo vidjeli na temelju naše tehnologije. Ključni trenutak je na početku napada kada su zeleni igrači izbili loptu van, možda je taj trenutak ponukao VAR sobu da se radi o drugoj akciji. Po meni, igrači Istre loptu nisu imali pod kontrolom i nisu je niti jednom iznijeli van. I dalje mislim da je trajala jedna akcija', rekao je Marijo Strahonja, tzv. Oko sokolovo, koji komentira suđenje u HTV-ovoj emisiji Stadion.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
  • +8
HT Prve liga: Istra 1961 - Osijek, 19.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL