TRANSFERI U NAJAVI

Osijek dovodi senzacionalno pojačanje, ali prodaje i dva igrača; jedan je Hajdukova 'patnja'

28.08.2023 u 17:46

Bionic
Reading

Osijek dovodi jedno do najzvučnijih pojačanja u Super Sport HNL-u ovog ljeta, pred potpisom ugovora je Denis Garmaš. Ukrajinski reprezentativac dolazi iz kijevskog Dinama Kijev, 33-godišnji veznjak odigrao je čak 341 utakmica za kultni ukrajinski klub, Garmaš je iskustva stjecao u velikim utakmicama Lige prvaka.

Prije nekoliko dana pojavila se informacija kako će Osijek pojačati nogometaš s iskustvom igranja u Ligi prvaka, koji je svojevrsna ikona svoga kluba i koji je ne tako davno zabio velikom Bayernu. I ovog ponedjeljka ta je informacija ponovno u eteru, a dolazak je najavljen za utorak.

Riječ je o Denisu Garmašu, 33-godišnjem ukrajinskom nogometašu, članu kijevskog Dinama, gdje je do ove sezone bio standardni dio prvog sastava. Ipak, kod trenera Mircee Lucescua pao je u drugi plan, ove sezone još nije nastupio, a u godinama je kad sjedenje na klupi rijetko kome može biti prihvatljiva opcija.

Garmaš je vezni igrač koji je za Dinamo nastupio ukupno 361 put i pritom postigao 54 pogotka, uz 45 asistencija. U utakmicama Lige prvaka, odnosno grupne i nokaut-faze, nastupio je 26 puta i postigao tri pogotka, uključujući spomenuti protiv Bayerna, u sezoni 2021./2022.

Za reprezentaciju Ukrajine ima 31 nastup i dva postignuta pogotka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Inače, iz kluba su potvrdili odlazak Josipa Špoljarića (26), koji je prešao u redove mađarskog ZTE-a s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Špoljarić se tako vraća u ZTE gdje je bio na posudbi tijekom sezone 2021/22. i za koji je tada postigao šest golova u 29 nastupa.

Zanimljivo, početkom ove sezone Osijek i ZTE susreli su se u 2. pretkolu Konferencijske lige, a hrvatski je predstavnik prošao dalje s dvije pobjede od po 1:0.

Također, najavljen je i transfer Mihaela Žapera, igrača koji je bio (i ostao) 'patnja' Hajduka, no splitski klub očito ga si nije mogao priuštiti. Navodno je riječ o inozemnom klubu, ali zasad se informacije čuvaju kao 'najstroža tajna'.