vrijeme rastanka

Osam godina bio je igrač Chelseaja, ali u službenoj utakmici nije nastupio

06.04.2018 u 18:10

Bionic
Reading

Osam godina prošlo je od bombastičnog transfera tadašnjeg golmana zaprešićkog Intera u veliki Chelsea. Matej Delač postao je priča, ali od ovog ljeta više neće biti igrač 'plavaca'. Tijekom tig osam godina, 25-godišnji golman rođen u Bosni i Hercegovini prošao je sve i svašta. Iako je branio u čak osam europskih liga, karijera mu se nije razvijala kako se očekivalo

Golman Matej Delač je rekorder iz trenutne momčadi s čak osam godina provedenih u klubu, a za to vrijeme nije upisao nijedan nastup. Delač je u Chelsea stigao iz Intera kada je imao svega 17 godina i pred njim je bila obećavajuća karijera, a ujedno je postao i najskuplji golman iz Hrvatske jer je plaćen 3 milijuna eura.

Tijekom karijere mučio se s formom, a to mu se događalo u svakom klubu. A bili su to: Vitesse, Dynamo České Budějovice, Vitória de Guimarães, Vojvodina, Sarajevo, Arles-Avignon i Mouscron, kojeg je napustio tijekom zimskih mjeseci.

Određeni dio karijere propuštao je i radi ozljeda, pa se može reći da jednostavno nije imao sreće.

Delač je na svom Twitter profilu i službeno objavio kako napušta Chelsea te da će karijeru nastaviti u danskom Horsensu.

'Matej je ovdje ostavio dobar dojam na mene, ne sumnjam da je golman velikihsposobnosti. Sjajan je u zaustavljanju udaraca i dobar na terenu. S ljudske strane, osoba je koja će se savršeno uklopiti u naš klub. Radujemo se suradnji s njime", rekao je trener golmana Horsensa Peder Hansen.

'Čuo sam jako lijepe stvari o danskoj ligi, sviđa mi se Horsens, gdje se igrači i svi u klubu dobro brinu o meni. Imao sam dobar razgovor s Pederom Hansenom i Bo Henriksenom, veselim se radu s njima. Ovo je velika prilika za mene', rekao je Delač.