NIJE PRAVEDNO

Organizatori Roland Garrosa zabranili najboljem tenisaču BiH da igra na turniru; ogorčeni trener poručio: Svi trebaju čuti istinu...

22.09.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Sljedećeg ponedjeljka počinje Roland Garros, a na njemu neće biti najboljeg tenisača BiH Damira Džumhura (114. igrač svijeta)

Zemljani Grand Slam nikad kasnije ne počinje, a za sve je kriv koronavirus koji je pomaknuo održavanje turnira u Parizu. Ovog tjedna na rasporedu su kvalifikacije gdje nižerangirani tenisači i tenisačice traže proboj u glavni turnir. No za najboljeg igrača BiH neće biti Roland Garrosa, a odluka organizatora u najmanju ruku je nepravedna.

Naime, Damir Džumhur je prije dva dana na Instagramu objavio kako mu nije dopušteno nastupiti na Grand Slamu, jer je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na koronavirus.

'Nisu mu dali da napravi drugi test, a sigurni smo kako je bio lažno pozitivan, jer ima antitijela. Razočaran sam, ali moramo ići dalje.' I to se pokazalo točnim, jer je kasnije novi test pokazao da je Popović negativan na virus.

Odmah se oglasio i trener koji je potvrdio dobru vijest , ali se okomio i na organizatore Roland Garrosa koji očigledno 'pušu i na hladno'.

'Svi trebaju čuti istinu. Jedina istina je da je Džumhur bez razloga dobio zabranu igranja na turniru. Mi smo samo tražili da se još jednom testiram, jer smo znali da će se pokazati da je prvi test bio lažan', napisao je Popović.