doigravanjE

Oprašta li se Zadar od naslova prvaka? Nakon razočaranja u Kupu Krešimira Ćosića Zadrani vise i u HT Premijer ligi

23.05.2022 u 09:43

Bionic
Reading

U ponedjeljak 23. svibnja na rasporedu su duge utakmice polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Cibona u Gorici, a Split u Zadru traže put do finala u dva koraka.

Cibona u Goricu dolazi s prednošću 1-0. Pod Tornjem su svjesni propusta iz prve utakmice u kojoj su dugo lomili otpor Goričana.

‘Ukoliko mislimo pobijediti u Gorici moramo biti puno bolji. Mislim da ćemo se bolje postaviti i nadam se jednoj dobroj utakmici u kojoj možemo izboriti ulazak u finale.’, izjavio je nakon odlične predstave u prvom susretu kapetan Cibosa Roko Prkačin.

Goričani su prošle sezone izborili majstoricu protiv Zadra, a sada im je cilj ponoviti uspjeh s ovosezonskom vlasninkom startne jedinice – Cibonom.

‘U Gorici nas sigurno čeka jako dobra utakmica. U Draženovom domu smo pokazali da možemo igrati s njima, a volio bih da i u uzvratnoj utakmici budemo hrabri kao u prvoj. Želja nam je da se u ponedjeljak pokažemo u najkvalitetnijem izdanju jer tada ih možemo pobijediti i odvesti ovu seriju u majstoricu, a tada je sve otvoreno’, najavio je susret mladi igrač Gorice Stipe Sokol.

Mladen Starčević, trener Gorice bio je vrlo jezgrovit u svojoj najavi: „Ljudi, dajte dođite u dvoranu! Što da vam kažem, ovo nam je možda zadnja utakmica sezone i zato dođite u Rakarsku 19 u Gradsku sportsku dvoranu. Podržite svoju momčad jer ona je to zaslužila dobrim igrama kroz cijelu sezonu. Dođite svi pogledati još jednu predivnu i prekrasnu utakmicu kakve su obično sve naše utakmice protiv Cibone.”

Utakmica se igra u ponedjeljak 23. svibnja u Gradskoj sportskoj  dvorani Velika Gorica s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Prvak Hrvatske Zadar nema više pravo na kiks. Nakon ispadanja u polufinalu Kupa Krešimira Ćosić i poniranja s prvog na treće mjesto poretka u samoj završnici HT Premijer lige, Zadrani su doživjeli poraz  u prvom polufinalnom susretu sa Splitom na Gripama što znači a nih ih eventualni poraz izbacio iz urke za naslov prvaka i označio kraj turbulentne sezone.

‘Svi znamo što nas očekuje i nadam se da smo svi svjesni što trebamo napraviti. Naravno, idemo na pobjedu i svaki drugi ishod bio bi veliki neuspjeh za našu ekipu. Moramo skupiti redove, nismo imali puno vremena za nekakvu tugu nakon poraza u Splitu, i nemamo što drugo nego idemo, kako se kaže jako u utakmicu. Očekujem i nadam se s da će s pravim pristupom stići i pozitivan ishod’, izjavio je igrač Zadra Aleksandar Bursać. Trener Srđan Helbich zna što je ključ pobjede:

‘Moramo iskontrolirati njihov napadački skok, da im ne damo velik broj pokušaja iz drugog napada. Ako zadržimo koncentraciju i budemo strpljivi kroz 40 minuta doći ćemo u priliku pobijediti utakmicu. Nakon toga u Splitu bi onda ponovno sve bilo otvoreno i mislim da će šanse biti opet podjednake’.

Trener Splita Srđan Subotić je svjestan da je još puno posla pred njegovom ekipom.

‘Nismo još ni blizu cilja. Znamo kakva nas utakmica očekuje u Zadra’, kratko je i jasno poručio Subotić.

Ova utakmica započinje u 20:30 sati uz izravan prijenos na Arena sport televiziji.