teške riječi

'On je kreten koji je pričao svašta, a sad je promijenio ploču'

13.06.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Novak Đoković je trijumfom u Roland Garrosu postao rekorder po broju Grand Slama (23), a njegov pothvat komentirao je teniski stručnjak Nikola Pilić

Prvi tenisač svijeta pokorio je konkurenciju u Parizu te je zahvalio mnogima koji su mu pomogli kroz karijeru, a među njima je bio i Nikola Pilić. Ni ovaj stručnjak nije mogao pretpostaviti u kakvu igračinu će se razviti Đoković i postati najbolji svih vremena.

'Nisam. Ali bio sam uvjeren da će biti dobar igrač. Moj posao kao trenera i bivšeg tenisača je kao da vadite dijamante iz rudnika i onda vam dođe malo drugačiji dijamant, najčišći. Takav je bio Novak. On je za mene bio idealna mogućnost za vrhunsko brušenje', rekao je Pilić za Kurir.

Pilić je spomenuo i Matsa Wilandera, bivšeg tenisača, nekad velikog kritičara srpskog tenisača, a koji sada tvrdi da Đoković može osvojiti i 26 Grand Slam naslova.

'Ma pustite Wilandera, on je kreten koji je pričao svašta, a sad je promijenio ploču. Što se Novaka tiče, samo neka mu Bog da zdravlja. Svi tenisači iz vrha su spartanci, možda je Novak ekstreman po tom pitanju. Mene nisu zanimala imena, nego brojke, a Novakove brojke kažu da su najbolje u povijesti. Ljubimci zapadnih medija bili su Nadal i Federer, a onda dođe netko iz male zemlje i poremeti im račune. Trebalo ga je kazniti, napraviti od njega ono što su pokušali u Australiji, ali talent i želja su pobijedili i sada nitko ne može reći da nije najbolji u povijesti.'

  • +11
Novak Đoković - pobjednik Roland Garrosa 2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON