POVRATAK U PROŠLOST

Omiljena Slovenka Tina Maze otkrila neugodnost života pa se rasplakala

30.12.2017 u 12:45

Bionic
Reading

Tina Maze je u zasluženoj skijaškoj mirovini, a posljednjih dana 2017. za Eurosport se prisjetila jednog neugodnog trenutka koji se dogodio za vrijeme Olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Jedna od najvećih slovenskih sportašica ikad bila je pobjednica Svjetskog kupa 2013. kada je postavila mnoge rekorde, uz to je osvojila devet svjetskih odličja (četiri zlatne medalje) te četiri olimpijske kolajne (dvije zlatne).

Prvo najsjajnije olimpijsko odličje stiglo je u spustu u Sočiju (poslije toga u veleslalomu) kada je u cilju imala jednako vrijeme kao i Švicarka Dominique Gisin.

  • +13
Tina Maze osvojila prvo slovensko zlato u Sočiju Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Leonhard Foeger

Sada se Maze prisjetila toga trenutka i ceremonije dodjele medalja na kojoj je sama sebi stvorila neugodnost. Naime, obje skijašice su se trebale u isto vrijeme popeti na najviše postolje. Dan ranije organizator je obje djevojke pozvao na sastanak kako bi im objasnio tu proceduru, no na samoj dodjeli nije išlo po planu.

Naime, prvo su pročitali ime Tine Maze, a Slovenka je trebala pričekati da prozovu i kolegicu Gisin. To se nije dogodilo, ponijele su je emocije.

'Kada sam čula Tina Maze samo sam skočila na postolje. Potpuno sam zaboravila da moram pričekati na Dominique. Bilo mi je jako neugodno', priznala je Maze te zatim lijepim riječima govorila o Švicarki, njihovom odnosu i prijateljstvu.

Zatim su krenule i suze....

'Sada plačem. Vidite?'